Η κυβέρνηση του Μεξικού σε ρόλο Ρομπέν των Δασών

Η κυβέρνηση του Μεξικού σε ρόλο Ρομπέν των Δασών

Κατασχεμένα πολυτελή αυτοκίνητα βγαίνουν σε δημοπρασία για τους φτωχούς του Μεξικό.

Η κυβέρνηση του Μεξικό ανακοίνωσε πως θα δημοπρατήσει μια Lamborghini Murchielago LP640-4 Roadster ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα, σπίτια και αντικείμενα μεγάλης αξίας που κατασχέθηκαν από εγκληματίες και πρώην πολιτικούς, με όλα τα έσοδα να προορίζονται για ενίσχυση των φτωχών.

Όπως δήλωσε ο Ricardo Rodriguez, υπεύθυνος του νεοσύστατου τμήματος "Return Stone Goods to the People" (επιστροφή κλεμμένων αγαθών στους ανθρώπους), η πρώτη δημοπρασία που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, θα περιλαμβάνει κατασχεμένα αυτοκίνητα συνολικής αξίας πάνω από $1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Ανάμεσά τους βρίσκονται Porsche, Mercedes-Benz, Chevrolet Corvette, Ford Mustang και η εικονιζόμενη Lamborghini Murciélago LP640-4 Roadster του 2007.

Τα κέρδη θα κατανεμηθούν σε δύο δήμους στην πολιτεία της Oaxaca οι οποίες θεωρούνται από τις πιο αδύναμες οικονομικά σε όλη  τη χώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο Adres Manuel Lopez Obrador. Έρευνες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έδειξαν πως στο Μεξικό χάνεται κάθε χρόνο από 5% μέχρι και 9% της αξίας του ΑΕΠ λόγω διαφθοράς.

Σε αντίθεση με τα πολυτελή σπορ μοντέλα που θα δημοπρατηθούν, ο πρόεδρος του Μεξικό φαίνεται πως οδηγεί ένα λευκό Volkswagen Jetta.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube