Η κλιματική αλλαγή, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Η κλιματική αλλαγή, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Με εντολή του Προέδρου Joe Biden, ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους «Big 3» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το είπε και το κάνε. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε εντολή στη στενή συνεργάτη του και σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Gina McCarthy, για έναρξη των συζητήσεων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να βρεθεί η «φόρμουλα» προκειμένου να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι βλαβερές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αμερικανικά αυτοκίνητα.

Οι συνομιλίες με τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, αποτελούν μέρος μιας ευρείας προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνησης Biden, προκειμένου η χώρα να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2035, ώστε το 2050, χρονιά ορόσημο όπως τη χαρακτηρίζει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, η χώρα να είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο!

Θυμίζουμε, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες στη παρούσα φάση, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος «παραγωγός» εκπομπών αερίου στον κόσμο πίσω μόνο από την Κίνα. Μάλιστα, οι δυο σημαντικότεροι τομείς «ρύπανσης» του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ, προέρχονται από τους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών.   

co2

Με τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή του Παρισιού να τίθεται ξανά σε ισχύ και για τις ΗΠΑ (ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump είχε χαρακτηρίσει αστεία την εν λόγω συμφωνία «αποσύροντας» τη χώρα από τη συνθήκη του Παρισιού), ο Biden έχει συγκαλέσει νέα σύνοδο κορυφής για το κλίμα στις 22 Απριλίου, όπου και θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων τις δράσεις των ΗΠΑ, με στόχο ένα «πράσινο μέλλον».

Η McCarthy από τη μεριά της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον τους βρίσκεται στα ηλεκτρικά οχήματα  γι 'αυτό θα εργαστούμε από κοινού ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε σε μια κοινή στρατηγική που θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου έχουν ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους των Βig 3, με το κλίμα στις πρώτες αυτές επαφές να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Μάλιστα, η GM, τόνισε στις μεταξύ τους συζητήσεις, ότι στόχος της είναι να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα το αργότερο έως το 2035. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube