node/35830

Η Jaguar Land Rover θα κατασκευάσει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βρετανία

Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η JLR επενδύει επί βρετανικού εδάφους παρά τις αναταράξεις του Brexit.

Η Jaguar Land Rover αναμένεται να ανακοινώσει τα μελλοντικά της σχέδια την Παρασκευή που αφορούν στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Castle Bromwich στην Αγγλία, αναφέρουν οι Sunday Times.

Μια ηλεκτρική έκδοση της XJ θα είναι το πρώτο από τα τρία νέα οχήματα που κινούνται με μπαταρίες και θα ακολουθήσει ένα SUV, ανέφερε η εφημερίδα. Η επένδυση θα βοηθήσει στη διασφάλιση του μέλλοντος του εργοστασίου του Castle Bromwich. Η JLR έχει προγραμματίσει μια διακοπή λειτουργίας διαρκείας έξι εβδομάδων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο με σκοπό να διαμορφώσει τη γραμμή παραγωγής με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτή να είναι ικανή να φτιάξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Jaguar Land Rover, το Jaguar I-Pace, κατασκευάζεται από την Magna Steyr στην Αυστρία.

Η Jaguar Land Rover δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ενημέρωσης των επενδυτών, στις 5 Ιουνίου, ότι θα εγκαινιάσει την πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ένα μεγάλο SUV και ένα μεγάλο σεντάν premium. Η MLA μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να στηρίξει την παραγωγή και ενός plug-in υβριδικού.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα MLA θα έχουν μια αυτονομία έως και 470 km. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της JLR αναμένεται να είναι έκδοση της επόμενης γενιάς Range Rover. Η Jaguar Land Rover θα συνεργαστεί με τη BMW για ηλεκτροκινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων.

Η κίνηση για επενδύσεις στο Castle Bromwich είναι μια αχτίδα φωτός στο θολό τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βρετανία, που έχει πληγεί από περικοπές θέσεων εργασίας, κλείσιμο μονάδων παραγωγής και συρρίκνωση πωλήσεων, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που επικρατεί σε σχέση με τις συνθήκες του Brexit.

Η Jaguar Land Rover θα μειώσει τα λειτουργικά της κόστη μετά την καταγραφή ετήσιας ζημιάς της τάξης των $ 4 δις εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεών των SUV της στην Κίνα, αλλά και των νέων κανόνων στις εκπομπές ρύπων από την ΕΕ, κανόνες που κύρια πλήττουν τα ντίζελ μοντέλα.

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο είχε βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια η οποία ολοκληρώθηκε με ανώτατη προσφορά τα $ 112.000 στις 4 Αυγούστου, προσφορά όμως που ήταν σημαντικά χαμηλότερη από την ελάχιστη τιμή που είχε θέσει ως όριο ο πωλητής.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]