Η Jaguar Land Rover αναζητά εναγωνίως χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Η Jaguar Land Rover αναζητά εναγωνίως χρηματοδότηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Την ώρα που εξαναγκάζεται σε περικοπή κατά 10% του προσωπικού της.

Η Jaguar Land Rover, η οποία κατέγραψε ζημιά 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων στην Κίνα, αλλά και της αβεβαιότητας  ενόψει ενός άτακτου Brexit, δήλωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι σωστές για να δανειστεί από την αγορά ομολόγων και ότι αναζητά εναλλακτική χρηματοδότηση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε 14 μήνες για να αντικαταστήσει τα ομόλογα με ωρίμανση, αλλά και για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης το οποίο χρήζει άμεσων επενδύσεων.  

Για να υποστηρίξει τις ανάγκες της, η JLR πρέπει να στραφεί σε άλλη πηγή χρηματοδότησης εκτός από τις τράπεζες, με δεδομένο ότι ο οίκος Fitch έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

Η ιδιοκτήτρια της JLR, η Tata Motors,  σόκαρε  τους επενδυτές όταν αποκάλυψε την έκταση των προβλημάτων που έχει η εταιρεία στην Κίνα. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 35% στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως κατά τους εννέα τελευταίους μήνες του 2018.

«Οι συνθήκες της αγοράς είναι σήμερα λιγότερο ευνοϊκές γενικά και τα ομόλογα μας διαπραγματεύονται κάτω από την ισοτιμία, αντανακλώντας τις πρόσφατες οικονομικές μας επιδόσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε τριμηνιαία ζημία ύψους 3,4 δισ. στερλίνες πριν λίγες μέρες, ενώ  περικόπτει 4.500 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube