Η Hyundai ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV

Η Hyundai ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV

H Hyundai θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV μοντέλο στο τέλος του χρόνου. Το μοντέλο αναπτύχθηκε πάνω στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, που αποτελεί τον πυρήνα μιας συνολικής επένδυσης €35 δις.

Το νέο μοντέλο θα έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτές του Kona και θα προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Αρχικά θα παρουσιαστεί σαν μοντέλο προπαραγωγής και ένα χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί το πραγματικό, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τις αρχές του 2021.

Το ηλεκτρικό Hyundai Kona θα τοποθετηθεί πάνω από το νέο αυτό μοντέλο. Οι πληροφορίες που έρχονται αυτή τη στιγμή είναι πολύ περιορισμένες, όμως η εταιρεία έχει πει ότι το νέο B-SUV θα έχει ένα εντελώς καινούργιο σύστημα κίνησης που θα ενσωματώνει τεχνολογία η οποία ακούει στο κωδικό όνομα IDA και η οποία προσφέρει στην οδήγηση πολύ πιο δυναμικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα θα ενσωματώνει πολλά στοιχεία εξατομίκευσης στο πλαίσιο μιας γενικότερης φιλοσοφίας της εταιρείας πως αυτά δεν είναι μέρος μιας πολυτέλειας, αλλά βασική ανάγκη του αγοραστή που θέλει να έχει το δικό του «ελεύθερο στιλ» στο αυτοκίνητο του.
Οι τεχνικοί της Hyundai εργάζονται παράλληλα και πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, μια τεχνολογία που εκτός όλων των άλλων θα προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να προσαρμόσει τη λειτουργία του αυτοκινήτου σε συγκεκριμένες προσωπικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube