Η Honda θέλει να κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon της Βρετανίας

Η Honda θέλει να κλείσει το εργοστάσιό της στο Swindon της Βρετανίας

Αύριο αναμένονται οι κρίσιμες ανακοινώσεις - Σε άμεσο κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας. 

Η Honda αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στο Swindon  της Βρετανίας το 2022, θέτοντας σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας, λέει το BBC. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα διατηρήσει το ευρωπαϊκό βασικό της κέντρο στο Bracknell του Berkshire.

Η Honda παράγει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα Civic στo Swindon για την παγκόσμια αγορά. Είναι το μοναδικό εργοστάσιο της επιχείρησης στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τo Sky News, η Honda ήταν πιθανό να μεταφέρει την παραγωγή του εργοστασίου σε μονάδες που διατηρεί στην Ιαπωνία. Το Brexit θεωρείται ο σημαντικότερος παράγοντας στην απόφαση αυτή της Honda, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανησυχεί για την επιβολή νέων δασμών μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Πέρυσι, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Honda Europe προειδοποίησε ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα κοστίσει στην εταιρεία του δεκάδες εκατομμύρια λίρες. Ο Ian Howells είπε στο BBC ότι η άτακτη έξοδος θα επηρέαζε την ανταγωνιστικότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Η Honda UK βρίσκεται σε ένα πρώην αεροδρόμιο που εκτείνεται σε 370 στρέμματα στα βορειοανατολικά του Swindon. Η αυτοκινητοβιομηχανία αγόρασε την περιοχή το 1985 και ίδρυσε την Honda της UK Manufacturing, αρχικά για να επιθεωρεί τα οχήματα πριν από την παράδοση στους πελάτες.

Το 1989, οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν στην παραγωγή κινητήρων. Τρία χρόνια αργότερα, προστέθηκε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, το οποίο άρχισε να παράγει το Honda Accord.

Από τότε, το εργοστάσιο έχει προχωρήσει στην παραγωγή των Jazz, CR-V, Civic και Type R. Ένα δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Honda άνοιξε το 2001 στο Swindon, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα σε 250.000 κομμάτια ετησίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube