Η GM ξανά στην Ευρώπη με την Cadillac Lyriq

Η GM ξανά στην Ευρώπη με την Cadillac Lyriq

Απόβαση στην Ελβετία: η GM επιστρέφει στη Γηραιά Ήπειρο με το βαρύ πυροβολικό, την εξαιρετική Cadillac Lyriq EV.

Η General Motors επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με την κυκλοφορία του SUV Cadillac Lyriq στην Ελβετία. Πλέον η Cadillac θα μας συστήνεται ως αποκλειστικά ηλεκτρικός κατασκευαστής.

Ο αμερικανικός κολοσσός αποχώρησε από την ηπειρωτική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, όταν πούλησε την Opel και τη Vauxhall στον Όμιλο PSA, ο οποίος στη συνέχεια ένωσε τις δυνάμεις του με την FCA για να γίνει μέρος της αυτοκρατορίας Stellantis. Διατήρησε μόνο μια περιορισμένη εισαγωγή κάποιων Cadillac (βασικά το ΧΤ4) και της Chevrolet Corvette.

Επιβλητική, κομψή και με αέρα πολυτέλειας, η Lyriq αποτελεί τον ηλεκτρικό Δούρειο Ίππο για να ξανασυστηθεί η Cadillac στους Ευρωπαίους.

Ωστόσο, το 2021 ίδρυσε έναν νέο ευρωπαϊκό βραχίονα με έδρα τη Ζυρίχη και προετοιμάζεται σταθερά να επιστρέψει με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Σήμερα ξεκίνησαν οι πωλήσεις του SUV Lyriq στην Ελβετία, με σχέδια να επεκταθεί σε πέντε ακόμη χώρες τα επόμενα δύο χρόνια, αρχής γενομένης από τη Σουηδία και τη Γαλλία. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για ερχομό της στην Ελλάδα. 

Cadillac Lyriq

Η Lyric κατασκευάζεται στο Τενεσί και ξεκινά από €85.200 στην Ελβετία. Σίγουρα η τιμή της φαίνεται παράλογη στους Αμερικανούς, που μπορούν να την αγοράσουν στην πατρίδα τους για λιγότερο από 60.000 δολάρια, αλλά παραμένει φθηνότερη από τους κύριους ευρωπαίους αντιπάλους της.

Μια βασική BMW iX xDrive40 τιμάται €99.630 στην Ελβετία και προσφέρει μόλις 425 km αυτονομίας, ενώ η Lyriq θα ψάχνει για φορτιστή μετά από 530 km χάρη στην μπαταρία των 102 kWh. Ενώ δεν είναι τόσο λαμπερό όσο η Lyriq κι ελαφρώς μικρότερο, το Model Y της Tesla αποτελεί μια απειλή που δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Οι Ελβετοί λάτρεις των EV μπορούν να αγοράσουν ένα Model Y Long Range για €58.200 και να απολαύσουν αυτονομία 565 km.

Cadillac Lyriq

Η GM έχει δεσμευτεί για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα παγκοσμίως έως το 2035 κι έχει επενδύσει πολλά στη νέα πλατφόρμα Ultium EV, στην οποία βασίζονται μεταξύ άλλων η Lyriq και το ηλεκτρικό Hummer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube