Η GM εξελίσσει νέο V8 κινητήρα

Η GM εξελίσσει νέο V8 κινητήρα

Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους θερμικούς κινητήρες, η GM ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην εξέλιξη ενός νέου V8 κινητήρα!

Η GM μπορεί να επενδύει συνεχώς στο ηλεκτρικό της όραμα, όπως αποδεικνύεται ωστόσο στην πράξη, τα θερμικά μοτέρ θα έχουν εξέχουσα θέση στο παλμαρέ της για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα! Ο αμερικανικός κολοσσός θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην εξέλιξη ενός νέου (small block) V8 κινητήρα!

Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα $1 δισ. της επένδυσης θα «πάνε» απευθείας στην εξέλιξη, τα υλικά και την αναδιαμόρφωση του εργοστασίου στο Michigan και μόλις $64 εκατ. θα επενδυθούν σε ηλεκτρικά συστήματα με τα οποία θα συνεργάζεται ο νέος V8 κινητήρας των Αμερικανών.

GM Small block V8

Παρότι η GM δεν ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο small block που έχει στα σκαριά, είναι σχεδόν βέβαιο, πως το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο θα υποστηρίξει τις ανάγκες των pickup και των μεγάλων SUV της εταιρείας. 

Ο νέος V8 κινητήρας της GM θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έτοιμος μέσα στο 2023 και θα παραμείνει εν ζωή τουλάχιστον για μια δεκαετία.

Όπως όλα δείχνουν θα είναι και το τελευταίο small block δημιούργημα της αμερικανικής φίρμας (στην 6η του γενιά), τουλάχιστον όμως, οι φανατικοί βενζινοαίματοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα μπορούν να τον απολαύσουν για αρκετά χρόνια ακόμα.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube