Η General Motors θα εξέταζε στο μέλλον την αποδοχή Bitcoins

Η General Motors θα εξέταζε στο μέλλον την αποδοχή Bitcoins

Η ίδια η εταιρία στέκεται ακόμα διστακτική σε μία τέτοια εξέλιξη, είναι όμως σημαντικό το γεγονός ότι δεν απαντά αρνητικά αλλά το εξετάζει, κατά πόσο είναι προς όφελος της ίδιας και των πελατών της.

Την αρχή μπορεί να την έκανε ο Elon Musk με την Tesla, η κίνηση όμως αποδοχής κρυπτονομισμάτων για την πώληση φυσικών αγαθών, όπως αυτοκινήτων, είναι τόσο εξασφαλισμένη όσο και το να παίζεις όλα σου τα χρήματα στο καζίνο! Αντικειμενικά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει μία σταθερή ισοτιμία με τα συμβατικά νομίσματα, δεν υπάρχει εξασφάλιση.

Και για μεν τον πρώτο, με την αντίστοιχη φούσκα της δικής του μετοχής, δεν τον πειράζει να τζογάρει λίγο παραπάνω. Για μία αυτοκινητοβιομηχανία όμως, όπως η General Motors, το ρίσκο κάθε άλλο παρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασήμαντο.

Στη σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από κάποιο διάστημα η Mary Barra, CEO της GM, δήλωσε πως «Δεν έχουμε σχέδια να επενδύσουμε σε bitcoin και αυτό είναι ξεκάθαρο τώρα. Πρόκειται όμως για κάτι που θα παρακολουθούμε και θα το αξιολογούμε. Εάν παρουσιαστεί κάποια έντονη ζήτηση πελατών για αυτό στο μέλλον, δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το αποδεχτούμε». 

Το συγκεκριμένο, ίσως και να αποτελεί μία έντεχνη κίνηση, για να αποφύγει η εταιρία μία απάντηση που ίσως δεν θα άρεσε στους μετόχους και τις αγορές. Το πόσο εύκολα βέβαια θα βρεθούν μιμητές της Tesla, να καταβάλλουν και αυτοί από 1,5 δις δολάρια για να μπουν στο ψηφιακό «παιχνίδι», αυτό μένει να αποδειχτεί. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube