Η γαλλική Αστυνομία θα οδηγεί Alpine A110

Η γαλλική Αστυνομία θα οδηγεί Alpine A110

Η γαλλική Αστυνομία θα προμηθευτεί 26 Alpine A110 για ειδική χρήση και κατά βάση στους αυτοκινητόδρομους.

Αν πιστεύετε πως μόνο το Ντουμπάι διαθέτει ένα στόλο supercars που εξοπλίζουν την αστυνομία του μάλλον κάνετε λάθος. Πολλές χώρες είναι αυτές που ενσωματώνουν στην αστυνομία τους γρήγορα αυτοκίνητα και ανάμεσά τους είναι και η Γαλλία, η οποία πρόσφατα παρήγγειλε 26 Alpine A110 Pure, μετά από σχετικό διαγωνισμό τον οποίο κέρδισε η Renault. 

Πρόκειται για την έκδοση με τον 1.800άρη τούρμπο κινητήρα των 252 ίππων και των 320 Nm ροπής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alpine A110

Συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 4,5'', έχοντας τελική ταχύτητα 250 km/h.

Tα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν από την Χωροφυλακή (Gendarmerie). Το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι A110 θα χρησιμοποιηθούν για «επεμβάσεις στον αυτοκινητόδρομο, στο πλαίσιο αποστολών που έχουν να κάνουν με την οδική ασφάλεια και από την δικαστική αστυνομία, σε περιπτώσεις όπως διακίνηση ναρκωτικών κτλ». 

αλπι

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γαλλική Αστυνομία έχει στις τάξεις της το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς από την πρώτη κιόλας έκδοση του αυτοκινήτου η Αστυνομία τα είχε προτιμήσει για να εξοπλίσει ομάδες ειδικών αποστολών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube