Η Ford πουλάει τα εργοστάσιά της στη Ρωσία

Η Ford πουλάει τα εργοστάσιά της στη Ρωσία

Η κοινοπραξία Ford Sollers αποσύρεται από την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας.

Η Ford δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πουλήσει τα αδρανή της ρωσικά εργοστάσια και τελεί εν αναμονή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δυνητικούς αγοραστές. «Είμαστε ανοιχτοί για να συζητήσουμε τις πιθανές πωλήσεις σε άλλες εταιρείες», δήλωσε ο Steven Armstrong, πρόεδρος της Ford of  Europe στο περιθώριο Διεθνούς Οικονομικού Forum.

Η Ford δήλωσε τον Μάρτιο ότι η ρωσική κοινοπραξία Ford Sollers θα κλείσει δύο μονάδες συναρμολόγησης και ένα εργοστάσιο κινητήρων στη Ρωσία, καθώς αποσύρεται από την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας.

Η παραγωγή επιβατικών οχημάτων της Ford στη Ρωσία θα σταματήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου μετά το κλείσιμο των εργοστασίων της στο Naberezhnye Chelny και στο Vsevolozhsk κοντά στην Αγία Πετρούπολη και του εργοστασλιου κινητήρων στο Elabug. Το εργοστάσιο του Vsevolozhsk κατασκευάζει τα μοντέλα Focus και Mondeo και το Naberezhnye Chelny κατασκευάζει το Fiesta και το Ecosport.

Η μονάδα παραγωγής οχημάτων της Ford στο Elabug, η οποία παράγει ελαφρά εμπορικά οχήματα Transit, θα παραμείνει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube