Η Ford ετοιμάζει ένα μικρό SUV για την ευρωπαϊκή αγορά

Η Ford ετοιμάζει ένα μικρό SUV για την ευρωπαϊκή αγορά

Παράλληλα ετοιμάζεται και ο αντικαταστάτης του Kuga που θα παρουσιαστεί πρώτα στις ΗΠΑ.

Ένα νέο SUV που θα βασίζεται στο Fiesta, αλλά και ένα ακόμη που θα αντικαταστήσει το Kuga πρόκειται να παρουσιαστεί τους επόμενους 12 μήνες η Ford στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στη συνεχώς αυξανόμενη από πλευράς ζήτησης κατηγορία στην Ευρώπη.

Στόχος η ανάπτυξη μιας υψηλής κερδοφορίας στην αγορά της γηραιάς ηπείρου, κάτι που δεν έχει καταφέρει στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Τα crossovers και SUVs είναι μια κατηγορία  για την οποία οι καταναλωτές δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση και επομένως και εμείς θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας με νέα μοντέλα σε αυτήν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford of Europe, Steve Armstrong, ανακοινώνοντας το τελευταίο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη.

Το καινούργιο μικρό SUV θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Ford στη Craiova της Ρουμανίας και θα μπορούσε να ονομαστεί Puma, όνομα που η Ford είχε στη γκάμα της, αναφέρουν πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται επίσημα. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο και θα αντικαταστήσει το EcoSport.

Η δεύτερη γενιά Kuga της Ford, η οποία στις ΗΠΑ ακούει στο όνο0μα Escape, βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών και έχει φωτογραφηθεί κοντά στο Ντιτρόιτ. Η παρουσίασή του αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς να αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα έρθει στην Ευρώπη.

Στην Αμερική η Ford ετοιμάζεται επίσης να ξεκινήσει μια μικρή έκδοση του επερχόμενου off-roader της Bronco που ονομάστηκε Baby Bronco. Το μοντέλο θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη για να δώσει στη αυτοκινητοβιομηχανία ένα πιο συμπαγές SUV ευρείας κατανάλωσης που θα μπορούσε να σταθεί εμπορικά απέναντι στο Jeep Renegade.

Παράλληλα, όλα τα νέα SUV της Ford αναμένεται σύμφωνα με τα όσο επισήμως έχουν ανακοινωθεί να έχουν και υβριδικές εκδόσεις στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube