Η FCA παρουσιάζει τις τεχνολογίες του μέλλοντος

Η FCA παρουσιάζει τις τεχνολογίες του μέλλοντος

Ηλεκτροκίνηση και συνδεσιμότητα δεσπόζουν στο περίπτερο της Fiat Chrysler Automobiles στην έκθεση CES 2020.

Τη διάσημη έκθεση τεχνολογίας CES 2020 στο Las Vegas των Η.Π.Α. επέλεξε ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας. Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την αυτόνομη οδήγηση και τη συνδεσιμότητα να αποτελούν τα πλέον σημαντικά θέματα που απασχολούν την αυτοκινητοβιομηχανία, η FCA παρουσιάζει μια πλήρη γκάμα τεχνολογιών που δίνουν το στίγμα ότι ο Όμιλος με εντατικούς ρυθμούς εστιάζει σε αυτές τις νέες εξελίξεις.

Jeep Renegade, Compass και Wrangler 4xe: Στην έκθεση CES η Jeep παρουσιάζει τα τρία πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της, ενώ μέχρι το 2022 το σύνολο της γκάμας της μάρκας θα προσφέρει ηλεκτρισμένες επιλογές, οι οποίες θα ξεχωρίζουν από το λογότυπο 4xe που συνδυάζει την παράδοση της εταιρείας στα τετρακίνητα οχήματα με τη φιλική προς το περιβάλλον κίνηση. Με αυτό τον τρόπο η Jeep θα συνεχίζει να προσφέρει οχήματα που ξεχωρίζουν για τις εκτός δρόμου δυνατότητες τους, τα οποία όμως παράλληλα δεν θα «ενοχλούν» τα παρθένα τοπία με το θόρυβο και τους ρύπους που συνοδεύουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Περισσότερες πληροφορίες για τα υβριδικά μοντέλα της Jeep θα ανακοινωθούν και στην προσεχή έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 2020.

Jeep 4x4 Adventure VR Experience: Αποτελώντας εδώ και σχεδόν 80 χρόνια το σημείο αναφοράς στα εκτός δρόμου οχήματα, η Jeep παρουσιάζει στην έκθεση CES 2020 ένα πρωτοποριακό σύστημα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις κορυφαίες δυνατότητες των νέων Plug-in Hybrid Jeep Renegade, Compass και Wrangler, σε μερικές από τις πιο ακραίες off-road διαδρομές του κόσμου. Το σύστημα Jeep 4x4 Adventure περιλαμβάνει ακόμα και περιοχές στις οποίες πραγματοποιούνται οι δοκιμές για την πιστοποίηση Trail Rated, όπως είναι η Moab στη Utah. Οι χρήστες της συσκευής οδηγούν εικονικά τα μοντέλα της μάρκας μέσα από σειρές δοκιμασιών γνωρίζοντας σε βάθος τις δυνατότητες των οχημάτων. Εκτός από διασκεδαστική η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι για μοντέλα της μάρκας να πάρουν μία πρώτη γεύση των αυτοκινήτων σε διάφορες συνθήκες και διαδρομές.

fiat

Airflow Vision Concept: Το πρωτότυπο Airflow Vision παρουσιάζει τους τρόπους αλληλεπίδρασης των οχημάτων της επόμενης γενιάς με τον οδηγό και τους επιβάτες τους. Η νέες τεχνολογίες θα επιτρέψουν ένα ανώτερο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, το οποίο όμως θα γίνει εφικτό μόνο με τη σωστή και εργονομική εφαρμογή όλων αυτών των συστημάτων. Βασισμένο στο πάτωμα του Plug-In Hybrid Chrysler Pacifica, το Airflow Vision Concept προσφέρει στο εσωτερικό άπλετους χώρους, χάρη και στα ειδικά σχεδιασμένα λεπτά καθίσματα, αλλά και λύσεις που επιτρέπουν στον κάθε επιβάτη να δημιουργεί το δικό του προσωπικό χώρο. Όλα τα συστήματα, όπως οι οθόνες, το σύστημα εσωτερικού φωτισμού, ακόμα και το ηχοσύστημα μπορούν να διαμορφωθούν ξεχωριστά για τον κάθε επιβάτη του Airflow Vision.

fca

Fiat Concept Centoventi: Με την αποκάλυψη του στην έκθεση της Γενεύης του 2019, το πρωτότυπο Fiat Centoventi, κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο χάρη στο ξεχωριστό σχεδιασμό του, όσο και στις έξυπνες λύσεις που εφαρμόζει. Αποτελώντας το δώρο της μάρκας για τα 120α της γενέθλια, το Centoventi δίνει το στίγμα της Fiat για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας και γενικότερα της αυτοκίνησης να αποτελεί διαχρονικά βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της μάρκας, το πρωτότυπο παρουσιάζει μία νέα προσέγγιση για την αγορά, τη χρήση, αλλά και την ανανέωση ενός αυτοκινήτου, με τον χρήστη να μπορεί να αλλάζει κατά βούληση την εμφάνιση και τη διαμόρφωση του εξωτερικού και του εσωτερικού σχεδιασμού του αυτοκινήτου.

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube