Η ευκαιρία σας να αποκτήσετε μία από τις μόλις 10 Ferrari J50! [+video]

Η ευκαιρία σας να αποκτήσετε μία από τις μόλις 10 Ferrari J50! [+video]

Θα χρειαστεί να δώσετε ένα νεφρό, αλλά δεν πειράζει αφού έχετε δύο…

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει από το Maranello κάποια εκπληκτικά αυτοκίνητα, όπως η LaFerrari και η 488 Pista. Όμως πιστεύουμε ότι η J50 είναι ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχει δημιουργήσει η Ferrari. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αφού η J50 έχει τιμηθεί με το μεγάλο σχεδιαστικό βραβείο Red Dot Best of the Best, το 2017.

Δημιούργημα του ίδιου του εργοστασίου και όχι του τμήματος παραγγελιών Special Projects, η Ferrari J50 είναι βασισμένη στην 488 Spider (δείτε δοκιμή και video) αλλά έχει ένα εντελώς διαφορετικό αμάξωμα τύπου Targa κι έχει κατασκευαστεί σε μόλις 10 κομμάτια για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Ferrari στην Ιαπωνία.
Μία από τις δέκα J50 λοιπόν είναι προς πώληση στον κατάλογο της James Edition, αλλά τα στοιχεία που δίνονται είναι ελάχιστα. Απλά αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Ιαπωνία, έχει όλα του τα πιστοποιητικά και «μηδέν» χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Η Ferrari ποτέ δεν ανακοίνωσε την τιμή της J50. Πιστεύεται όμως ότι βρισκόταν κάπου ανάμεσα στα 2 και τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να μάθετε πόσο πουλιέται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατόπιν αιτήματος, αλλά μην περιμένετε να το πάρετε κοψοχρονιά. Ο πωλητής μάλλον το έχει φυλάξει για να του φορέσει κάποιο μεγάλο… σομπρέρο.

Καθώς η J50 είναι βασισμένη στην 488 Spider, έχει στο κέντρο τον διτούρμπινο V8 3,9 λίτρων που αποδίδει 670 PS στις 8.000 rpm. Το εσωτερικό δεν έχει πολλές διαφορές από εκείνο του στάνταρ μοντέλου, όμως κάθε κομμάτι του εξωτερικού αμαξώματος είναι διαφορετικό: μπροστά, με το ρύγχος καρχαρία, στα παράθυρα που έχουν σχεδιαστεί για να θυμίζουν κράνος μοτοσικλέτας (ή Lancia Stratos), στο πλάι με τους μεγάλους αεραγωγούς, και πίσω, με το διαφορετικό κάλυμμα κινητήρα και τα 4 φανάρια σε οριζόντια διάταξη. Οι τροχοί είναι επίσης ξεχωριστοί και βέβαια η σκεπή είναι σε δύο ανθρακονημάτινα κομμάτια που αφαιρούνται με τα χέρια και φυλάσσονται σε ειδική θέση πίσω από τα καθίσματα.
 
Κάποιοι κακοπροαίρετοι ζηλιάρηδες θα πουν ότι η J50 δεν είναι παρά μια μεταμφιεσμένη 488 Spider. Για εμάς όμως, τους φαν της Ferrari, είναι ένα σπάνιο έργο τέχνης.
 
[Πηγή: James Edition μέσω Carscoops]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube