Η επιστροφή της Lancia Delta S4 Stradale

Η επιστροφή της Lancia Delta S4 Stradale

Ένα τρισδιάστατο μοντέλο ανεξάρτητου σχεδιαστή μας ανοίγει την όρεξη για επιστροφή της Lancia Delta.

 

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που η Lancia πρωταγωνιστούσε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και μονοπωλούσε τους παγκόσμιους τίτλους, όμως οι φίλοι της ιταλικής φίρμας ανά τον κόσμο συνεχίζουν να αναπολούν τις ένδοξες ημέρες και τα εκπλητικά αυτοκίνητά της. Ένα από αυτά είναι και η Lancia Delta S4 Stradale, δηλαδή η homologation έκδοση δρόμου του κεντρομήχανου αγωνιστικού προδιαγραφών Group B.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Sebastiano Ciarcià που έχει δουλέψει σε Alfa Romeo, FIAT και Rimac Automobili, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της πιο ακραίας Delta ως ένα project ελεύθερου χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι το τρισδιάστατο μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες και αποτελεί φόρο τιμής στη Lancia Delta S4 ως μια σχεδιαστική εξέλιξη των γραμμών της με χαρακτήρα κεντρομήχανου hyper hot hatch.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia delta S4: 30 χρόνια από τη γέννηση ενός θρύλου [videos]

Lancia

Το μοντέλο διατηρεί τη σιλουέτα δύο όγκων και τις αναλογίες του προκατόχου του, με πιο έντονες πτυγχώσεις στο αμάξωμα, τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και σύγχρονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα λεπτά φώτα LED που ενώνονται με τη γρίλια, το σπλίτερ σε μαύρη απόχρωση, οι πλευρικές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και τα νεύρα στο καπό.

Στο προφίλ κυριαρχούν τα φουσκωμένα φτερά με ενσωματωμένους αεραγωγούς εμπρός, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ, οι κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέφτες και το χαρακτηριστικό c-pillar με έντονη κλίση που καλύπτει μέρος των πλευρικών παραθύρων και αγκαλιάζει την οροφή.

Lancia

Πίσω, η εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή, με ένα γυάλινο πάνελ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ουράς. Η μαύρη απόχρωση κάνει αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος και περικλύει το παρμπρίζ, τα φώτα, τις γρίλιες και την επιγραφή Delta στο κέντρο. Πιο χαμηλά ο προφυλακτήρας αφήνει ακάλυπτο μέρος των πίσω ελαστικών και φιλοξενεί περίτεχνες εσοχές και διαχύτη με δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ο σχεδιαστής δεν έδωσε στη δημοσιότητα renderings από το εσωτερικό, όμως από το πίσω παρμπρίζ μπορούμε να διακρίνουμε τον κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα αλλά και το ρολ κέιτζ μέσα στη διθέσια καμπίνα. Αντίστοιχα, δεν έχουμε στοιχεία για τα υποθετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Αν σας άρεσε η Lancia του Sebastiano Ciarcià, μπορείτε να ακολουθήσετε τα προφίλ του στο Behance και το Instagram. Μπορεί το συγκεκριμένο project να παραμείνει "κλειδωμένο" στον ψηφιακό κόσμο, όμως μια επιστροφή της Lancia Delta δεν είναι εντελώς απίθανο σενάριο, ιδιαιτέρως μετά από τη συγχώνευση FCA και PSA στον υπερ-όμιλο Stellantis (αν και πιο πιθανό θα ήταν να δούμε ένα ηλεκτρικό SUV με τα σήματα της ιταλικής φίρμας).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE