Η εμβληματική Aston Martin DB5 γίνεται ηλεκτρικό παιχνίδι [video]

Η εμβληματική Aston Martin DB5 γίνεται ηλεκτρικό παιχνίδι [video]

Η νέα ηλεκτρική Aston Martin DB5 Junior κοστίζει από €47.000 και έχει τελική ταχύτητα 68 km/h.

Η Little Car Company συνεργάστηκε με την Aston Martin για την δημιουργία των DB5 Junior και DB5 Vantage Junior.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κλίμακας 2/3 και είναι κατάλληλο τόσο για ενήλικους όσο και για παιδιά. Αρκεί βέβαια να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κοντά στις €50.000 και να έχουν μεγάλη έκταση γύρω από το σπίτι τους, δεν προορίζεται για χρήση στο δρόμο, για την αυτονομία των 65 km.

Με μήκος 3 m και βάρος 270 kg, η DB5 Junior διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Στην απλή της μορφή εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 8 PS που κινεί τους πίσω τροχούς και χαρίζει τελική ταχύτητα 50 km/h. Το μικρό πακέτο μπαταριών της έκδοσης εξασφαλίζει αυτονομία 32 km, αλλά είναι προσθαφαιρούμενο και μπορείτε να βάλετε ένα δεύτερο που θα έχετε αγοράσει επιπλέον για να συνεχίσετε το “παιχνίδι”. Πέρα από το δεύτερο πακέτο μπαταριών, υπάρχουν και άλλα διαθέσιμα αξεσουάρ, όπως βαλίτσες, κουκούλα, κιτ εργαλείων, εξατομικευμένες πινακίδες “κυκλοφορίας” και αριθμημένο πλαίσιο. Τα δύο τελευταία προορίζονται για τους ιδιοκτήτες των αυθεντικών DB5 που θέλουν το πραγματικό αυτοκίνητό τους και το παιχνίδι να έχουν τα ίδια στοιχεία. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι πελάτες θα έχουν και προτεραιότητα στις παραγγελίες, μιας και θα κατασκευαστούν 1.059 DB5 Junior, όσες και οι πραγματικές.

Aston Martin DB5 Junior Dash Board

Η ισχυρότερη έκδοση Vantage έχει ηλεκτροκινητήρα 14 PS και τελική ταχύτητα που πλησιάζει τα 70 km/h. Ακόμα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και πακέτο μπαταριών που χαρίζει αυτονομία 65 km, αλλά και τιμή κοντά στις €60.000. Όλες οι DB5 Junior διαθέτουν τροχούς 10”, διπλά ψαλίδια εμπρός, ημιάκαμπτο άξονα με ράβδο Panhard πίσω και τέσσερα αεριζόμενα δισκόφρενα με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

Τέλος, η 2θέσια καμπίνα αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο αυτής του πραγματικού μοντέλου, με την ένδειξη βενζίνης να γίνεται ένδειξη μπαταρίας και το αναλογικό όργανο θερμοκρασίας λαδιού να παρουσιάζει την θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube