Η έλλειψη microchip σταματά την παραγωγή στα εργοστάσια PSA, Opel και FΙΑΤ

Η έλλειψη microchip σταματά την παραγωγή στα εργοστάσια PSA, Opel και FΙΑΤ

Η Stellantis επεκτείνει τις διακοπές παραγωγής σε εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω έλλειψης microchip.

Η Stellantis επεκτείνει τις διακοπές παραγωγής σε εργοστάσια στην Ευρώπη λόγω έλλειψης microchip. Η παραγωγή θα σταματήσει αυτή την εβδομάδα στο εργοστάσιο της PSA στη Rennes της Γαλλίας και στο εργοστάσιο ελαφρών εμπορικών φορτηγών SevelSud της FΙΑΤ στην Ιταλία, δήλωσε τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος της Stellantis.

Το εργοστάσιο της Rennes, που κατασκευάζει αυτοκίνητα Peugeot και Citroen, είχε διακόψει την παραγωγή και την περασμένη εβδομάδα, μαζί με το εργοστάσιο της PSA στη Γαλλία και το εργοστάσιο της Opel στο Eisenach στη Γερμανία. Στο Sochaux συναρμολογούνται compact μοντέλα, ενώ στο Eisenach παράγονται τα crossover για την Opel.

Μία από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Sochaux δεν είχε ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ενώ το εργοστάσιο του Eisenach δεν θα παράγει τη Δευτέρα και την Τρίτη, είπε ο εκπρόσωπος της Stellantis.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από ηλεκτρονικά εξαρτήματα, αλλά αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Oι τελευταίες στη διάρκεια της πανδημίας απορρόφησαν όλη την παραγωγή των microchip αφήνοντας «γυμνή» την αυτοκινητοβιομηχανία που τώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της έλλειψης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube