Η Daimler δίνει bonus 4.965 ευρώ στους εργαζόμενους της

Η Daimler δίνει bonus 4.965 ευρώ στους εργαζόμενους της

Ως αποτέλεσμα των κερδών του ομίλου που ανήλθαν σε 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2018

Η Daimler ανακοίνωσε το bonus που θα λάβουν οι εργαζόμενοί της για το 2018, ως αποτέλεσμα της κερδοφορίας του ομίλου, το οποίο ανέρχεται στα 4.965 ευρώ ανά άτομο.

Το ποσό θα καταβληθεί σε 130.000 εργαζόμενους μαζί με τον μηνιαίο μισθό του Απριλίου και είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο bonus της περσινής χρονιάς (€5.700). Ο λόγος είναι πως τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2018, έναντι 14,3 δισεκατομμυρίων για το 2017. Το επίδομα συμμετοχής στα κέρδη για τους μισθωτούς εργαζόμενους καθιερώθηκε από το 1997 και το ποσό κάθε χρονιάς έχει άμεση συσχέτιση με τα κέρδη από τις πωλήσεις.

Ο Wilfried Porth, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για το ανθρώπινο δυναμικό, διευθυντής εργασιακών σχέσεων και διευθυντής της Mercedes-Benz Vans, δήλωσε: "Οι εργαζόμενοι μας πέτυχαν πολλά μέσα στην περσινή χρονιά και έδειξαν διαρκή αφοσίωση κάθε ημέρα. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την δέσμευσή τους με αυτό το επίδομα συμμετοχής στα κέρδη"

Ο Michael Brecht, πρόεδρος του General Works Council της Daimler AG σχολίασε: "Μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των υπαλλήλων μας, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Το επίδομα των 4.965 ευρώ επιβραβεύει τις επιδόσεις τους και είναι ένας καλός τρόπος για να τους πούμε ευχαριστώ".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube