Η Daimler ανακαλεί χιλιάδες πετρελαιοκίνητα αυτοκινήτα

Η Daimler ανακαλεί χιλιάδες πετρελαιοκίνητα αυτοκινήτα

Μετά από εντολή της ρυθμιστικής αρχής ΚΒΑ- Πρόκειται για οχήματα με τους πετρελαιοκινητήρες OM651 με προδιαγραφές Euro 5.

Η Daimler ανακαλεί πολλές χιλιάδες οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ανάμεσα στα οποία και τα φορτηγά της σειράς Sprinter.
Πρόκειται για οχήματα με τους πετρελαιοκινητήρες OM651 που πληρούν τα πρότυπα εκπομπής ρύπων Euro 5 και ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.

Η ανάκληση έρχεται μετά από παρέμβαση της αρχής KBA, ενώ εφημερίδα Bild am Sonntag δημοσίευσε η ανάκληση των φορτηγών Sprinter ήταν αναμενόμενη καθώς η KBA είχε προειδοποιήσει την Daimler ότι τα φορτηγά της μπορεί να έχουν παράνομο λογισμικό.

Η Daimler δήλωσε ότι ο αριθμός των φορτηγών της σειράς Sprinder είναι περίπου 260.000 και αφορά προηγούμενη γενιά της οποίας η παραγωγή έληξε το 2016. Παράλληλα η Daimler δήλωσε πως συνεργάζεται πλήρως με τη ρυθμιστική αρχή.
Τέλος ανέφερε ότι οι διαδικασίες ελέγχου από την KBA βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί και έτσι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουμε και περισσότερες ανακλήσεις από αυτές που ανακοινώνονται τώρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube