Η Bowmore και η Aston Martin εμφιαλώνουν το συλλεκτικό ουίσκι Black Bowmore DB5 1964

Η Bowmore και η Aston Martin εμφιαλώνουν το συλλεκτικό ουίσκι Black Bowmore DB5 1964

Θα διατεθούν μόλις 25 συσκευασίες - Δείτε πόσο κάνει το single malt των 56 ετών.

Η Bowmore και Aston Martin ανακοίνωσαν μια συνεργασία το 2019 για τη δημιουργία αποκλειστικών εμφιαλώσεων. Το Black Bowmore DB5 1964 είναι η πρώτη κυκλοφορία στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Το 1964 είναι μια εμβληματική χρονολογία για την Bowmore, αφού τότε εγκατέστησε στο αποστακτήριό της έναν ολοκαίνουργιο λέβητα ατμού και παρόπλισε τον παλαιό που δούλευε με άνθρακα. 
Η πρώτη απόσταξη από αυτόν τον νέο λέβητα έφτιαξε το Black Bowmore, το οποίο αποστάχθηκε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 1964.

Ωστόσο η Bowmore δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Παράγει το μοναδικό δικό της single malt από το 1779 στο αποστακτήριο στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.

Ο David Turner, διευθυντής αποστακτήρων της Bowmore, δήλωσε: «Το 1964 αντιπροσωπεύει μια σημαντική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία του αποστακτηρίου. Όχι μόνο μια βασική στιγμή για το πώς αποστάξαμε το οινόπνευμα,  αλλά και πώς η διαδικασία αυτή  συνέχισε να δημιουργεί το Black Bowmore.
Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και τη συνεργασία με την Aston Martin, που μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε για άλλη μια φορά αυτό το εμβληματικό single malt με τον πιο απίστευτο τρόπο». 

Ωστόσο το 1964 είναι μια εξίσου εμβληματική χρονιά και για την Aston Martin. Μετά την κυκλοφορία της DB5 το 1963, το 1964 το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη σαν το αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία Goldfinger.

ασ

Ο Marek Reichman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, δήλωσε: «Αυτή η συναρπαστική νέα συνεργασία με την Bowmore μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να γιορτάσουμε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας συνδυάζοντας την εμβληματική DB5 με τις εκλεπτισμένες γεύσεις αυτού του παγκοσμίου φήμης single malt». 

Το Black Bowmore DB5 1964 θα εμφιαλωθεί μόνον σε 17 μπουκάλια από τα οποία τα 25 θα διατίθενται προς πώληση. Το Black Bowmore περιγράφεται ως ένα ουίσκι με «έντονες γεύσεις από μάνγκο, φρούτα του πάθους και μέλι ακακίας, που συνδυάζονται με έναν ισχυρό συνδυασμό καφέ και καπνού».

Το μπουκάλι Black Bowmore DB5 έχει κατασκευαστεί από τη Glasstorm, ένα στούντιο επεξεργασίας γυαλιού στη Σκωτία. Τα μπουκάλια διατίθενται σε ένα χειροποίητο κουτί παρουσίασης, ο σχεδιασμός του οποίος αναπαριστά τις εγκαταστάσεις του αποστακτηρίου, την ώρα που το κάτω μέρος του μπουκαλιού έχει σχήμα πιστονιού. 

Το Black Bowmore DB5 1964 θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του φθινοπώρου 2020 αντί του πόσου των  50.000 στερλινών (περίπου €55.000) ανά συσκευασία! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube