Η BMW ετοιμάζει M4 GT3

Η BMW ετοιμάζει M4 GT3

Θα βασίζεται στη νέα γενιά της M4 και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα τέλη του 2020.

Η BMW ανακοίνωσε τη νέα αγωνιστική Μ4 GT3 για ιδιώτες, η οποία θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο δεύτερο μισό του 2020, ενώ θα τη δούμε στις πίστες από τη σεζόν του 2022.

Το μοντέλο θα βασίζεται στη νέα γενιά της M4 η οποία όπως αποκαλύπτει η BMW θα φορά εξακύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo με απόδοση που θα ξεπερνά τους 500 ίππους. Όπως βλέπουμε από το σκίτσο το μοντέλο θα διαθέτει τη μεγάλη γρίλια στο εμπρός μέρος ενώ η αγωνιστική του έκδοση θα ξεχωρίζει από το επιθετικό bodykit με προσθήκες στα φτερά και μια μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος.

Η αγωνιστική M4 βρίσκεται σε φάση εξέλιξης εδώ και αρκετούς μήνες, με ακόμα πιο εντατικές δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για το 2020 και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες πίστας για το 2021. Η M4 GTS θα είναι η ναυαρχίδα των αγωνιστικών μοντέλων του τμήματος BMW M Motorsport, αντικαθιστώντας την απερχόμενη BMW M6 GT3 που από το 2016 μέχρι σήμερα έχει σημειώσει νίκες στις 24 Ώρες του Spa-Francorchamps (Βέλγιο), το FIA GT World Cup στο Macau (Κίνα) και πολλές άλλες πίστες.

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της BMW, Jens Marquardt, δήλωσε: «Με την καθιέρωση νέων κανονισμό στην κατηγορία GT3 το 2022, η BMW M4 είναι η τέλεια βάση (για αγωνιστικό όχημα). Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά, η BMW M4 GT3 θα είναι ένα πραγματικό highlight στους τομείς της εμφάνισης και της τεχνολογίας.»

Ο CEO της BMW M GmbH, Markus Flasch πρόσθεσε: «Είναι λογικό τα μελλοντικά κορυφαία μοντέλα μας στους αγώνες ιδιωτικών ομάδων να βασίζονται στη νέα γενιά της BMW M4. Θα θέσουμε νέα στάνταρ όσον αφορά τις σπορ επιδόσεις στο μοντέλο παραγωγής, κάτι το οποίο σημαίνει πως και η αγωνιστική GT3 είναι επόμενο να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube