Η BMW 750iL στην οποία δολοφονήθηκε ο Tupac πωλείται έναντι $1,75 εκατ.

Η BMW 750iL στην οποία δολοφονήθηκε ο Tupac πωλείται έναντι $1,75 εκατ.

Παρόλο που οι πόρτες και το παρμπρίζ που είχαν τρυπηθεί από τις σφαίρες έχουν αντικατασταθεί.

Η BMW 750iL του 1996 μέσα στην οποία δολοφονήθηκε ο θρύλος της ραπ, Tupac Shakur, διατίθεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία Celebrity Cars στο Las Vegas, έναντι  $1,75 εκατ. (€1,58 εκατ).

Η φονική επίθεση στον Tupac έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου 1996, καθώς ο ράπερ γυρνούσε από αγώνα πυγμαχίας του στενού του φίλου, Mike Tyson μέσα στην BMW του ράπερ Knight. Μια Cadillac σταμάτησε ακριβώς δίπλα τους σε φανάρι, και μέλη αντίπαλης συμμορίας άρχισαν να πυροβολούν. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες από τη μεριά του συνοδηγού και το παρμπρίζ. Τέσσερις από αυτές βρήκαν το στόχο τους, οδηγώντας στο θάνατό του Tupac έξι μέρες μετά στην εντατική.

BMW 750iL Tupac

Το αυτοκίνητο που φορά aftermarket ζάντες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μηχανικά και αισθητικά, όμως τα τμήματα που είχαν τρύπες από τις σφαίρες έχουν αντικατασταθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Η αλήθεια είναι πως όσο αξιόλογη και να είναι η γενιά E38 της 7 Series, δεν ξέρουμε αν κάποιος θα πλήρωνε κοντά στα 2 εκατομμύρια για να αποκτήσει ένα - έστω και συλλεκτικό - παράδειγμά της. Η εξωφρενική τιμή και οι επισκευές που μείωσαν τη συλλεκτική αξία της, ίσως είναι και ο λόγος που η λιμουζίνα δεν έχει βρει αγοραστή από το 2017 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube