Η Bentley ξεκινά τη διάθεση της plug-in hybrid  Bentayga στην Ευρώπη

Η Bentley ξεκινά τη διάθεση της plug-in hybrid  Bentayga στην Ευρώπη

Η τιμή της ξεκινά από € 141.000  - Αναλυτικά της τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Mετά από μια σημαντική καθυστέρηση λόγω πιστοποίησης με το ισχύον καθεστώς δοκιμών WLTP, η Bentley ξεκινά να διαθέτει την plug-in hybrid Bentayga στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το πολυτελές SUV διαθέτει πλέον μια μεγαλύτερη μπαταρία 17,3 kWh, κάτι που σημαίνει και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η υβριδική Bentayga θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με την τιμή της να ξεκινά από τα περίπου €141.000 στην Αγγλία, τιμή βέβαια που εκτοξεύεται κατακόρυφα, αν κάποιος θελήσει να εμπλουτίσει τη βασική έκδοση με κάποια από τα πολλά «καλούδια» που περιλαμβάνει ο μακρύς κατάλογος του έξτρα εξοπλισμού της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε τη νέα Bentley Bentayga

Το αυτοκίνητο φορά έναν τρίλιτρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής ισχύος 449 PS και ροπής 700 Nm.
Η μπαταρία του χρειάζεται περίπου 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση με ταχυφορτιστή και 7,5 ώρες σε ρεύμα οικιακής χρήσης. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5,5’’, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 254 km/h. Η Bentley λέει πως η μέση κατανάλωση είναι της τάξης των 3,5 l/100 km και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 79 gr CO2/km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube