Η Audi θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Audi θα παρουσιάσει στη Γενεύη ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στην ουσία πρόκειται για το «αδελφό» μοντέλο του VW I.D. Neo.

H Αudi επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης τον επόμενο μήνα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι το μικρότερο της γκάμας της.
Στην ουσία είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο που θα βασίζεται βέβαια στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ΜΕΒ τουVolkswagen Group και θα είναι το «αδελφό» μοντέλο του I.D. Neo, του ηλεκτρικού hatchback που η VW θα αρχίσει να πωλεί στην Ευρώπη το επόμενο έτος.

Οι πληροφορίες λένε πως το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί θα είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα αποκαλυφθεί προς το τέλος του 2020.

Παράλληλα αποκαλύπτεται πως το νέο αυτό μοντέλο της Audi θα κατασκευαστεί παράλληλα με το I.D. Neo αλλά και ένα συμπαγές EV για το σήμα Seat στο εργοστάσιο της VW στο εργοστάσιο της Zwickau στη Γερμανία, όπου η VW επενδύει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορεί να παράγει μέχρι και 330.000 EVs το χρόνο για τις μάρκες VW, Audi και Seat.

Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει να έχει βάλει στην αγορά συνολικά 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στόχος της είναι να πωλήσει περίπου 800.000 ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα ετησίως μέχρι τη χρονιά αυτή, αριθμός που αντιπροσωπεύει περίπου το 33% των συνολικών της πωλήσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube