Η Audi μειώνει κατά 20% την παραγωγή του e-tron λόγω έλλειψης μπαταριών

Η Audi μειώνει κατά 20% την παραγωγή του e-tron λόγω έλλειψης μπαταριών

Η προμηθεύτρια κορεατική LG αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και αυτό επηρεάζει την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Σε μείωση της παραγωγής του e-tron σε ποσοστό 20% πρόκειται να προχωρήσει η Audi και αυτό λόγω της έλλειψης μπαταριών.
Αυτό αναφέρει η βελγική εφημερίδα L’ Echo, επικαλούμενη πηγές μέσα από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αρχικό πλάνο για το 2019 θα μειωθεί κατά 10.000 αυτοκίνητα, που σημαίνει ότι από την αρχικά προγραμματισμένη παραγωγή των 55.830 μονάδων για το τρέχον έτος, αυτή θα πέσει στις 45.242 μονάδες. Τους παραπάνω ισχυρισμούς η εφημερίδα τους στηρίζει επικαλούμενη σχετικά έγγραφα της εταιρείας.

Ως βασική αιτία της μείωσης αναφέρεται η αδυναμία της κορεατικής LG να προμηθεύσει την Audi με τον ικανό αριθμό μπαταριών που απαιτούνται για να στηρίξει την παραγωγή. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της LG τα προβλήματα είναι τεράστια.

Η Audi διατηρεί μονάδα παραγωγής του e-tron στο Βέλγιο η οποίο αυτή τη στιγμή συναρμολογεί περίπου 160 αυτοκίνητα την ημέρα. Η προοπτική αν όλα πήγαιναν καλά ήταν ο αριθμός αυτός να φτάσει στα 239 οχήματα την ημέρα προς το τέλος του χρόνου. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δουλεύουν αυτή τη στιγμή σε μια βάρδια των 6 ώρων ημερησίως και σύμφωνα με το δημοσίευμα η Audi θα μετατρέψει το 6ωρο σε 8ωρο, αλλά με τετραήμερη απασχόληση. Όλα αυτά βέβαια έως ότου τα προβλήματα εξομαλυνθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube