Η Audi με δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης;

Η Audi με δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης;

Ύστερα από τους Superchargers της Tesla, οι ταχυφορτιστές της Audi; Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι το Ingolstadt σκέφτεται να αναπτύξει το δικό του δίκτυο που θα μπορούσε να εξυπηρετεί άντε μέχρι και Porsche.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έριξε μια μικρή βόμβα που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί: Ως μέρος του διάσημου πρότζεκτ «Artemis» στην Audi, το οποίο θα γεννήσει ειδικότερα ένα -όπως λέγεται- «επαναστατικό» όχημα το 2024, ο Γερμανός κατασκευαστής θα ετοιμάζει επίσης το δικό του δίκτυο σταθμών εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, αποκλειστικά για τους πελάτες του. Και αργότερα, για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών Porsche. Ένα είδος «Superchargers» δηλαδή, όπως αυτοί οι διάσημοι σταθμοί φόρτισης για τα Tesla, αλά Audi.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Γερμανούς συναδέλφους μας, το πρότζεκτ δεν έχει ακόμη επεκταθεί και στις άλλες μάρκες του ομίλου. Εν ολίγοις, τα ηλεκτρικά SEAT, Škoda ή Volkswagen θεωρητικά δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν! Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο όμιλος Volkswagen είναι μέρος της κοινοπραξίας πίσω από το δίκτυο των ταχυ-τερματικών Ionity.

Όμως για την Audi, όπως και για άλλους premium κατασκευαστές, δεν είναι απαραιτήτως αποδεκτό ότι ένας πελάτης ενός αυτοκινήτου αξίας €80.000 θα δεχόταν να μπει στην ουρά ενός τερματικού. Η υπηρεσία πρέπει να ταιριάζει με το προϊόν. Έτσι ένα τέτοιο δίκτυο θα επέτρεπε στους πελάτες του να κάνουν κράτηση τερματικού εκ των προτέρων, για να μην χρειάζεται σε καμία περίπτωση να κάνουν υπομονή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube