Η Αστυνομία επεμβαίνει σε άγρια κόντρα σε δημόσιο δρόμο

Η Αστυνομία επεμβαίνει σε άγρια κόντρα σε δημόσιο δρόμο

Κόντρα τύπου «Cannonball» ανάμεσα σε αρκετές Ferrari και μια… Ford Mustang ανέσχεσε η Αστυνομία σε εθνική οδό.

Οι κόντρες τύπου «Cannonball» κάποτε έπαιζαν τακτικά στις ειδήσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά πλέον η επέμβαση της Αστυνομίας είναι άμεση. Οπότε και τέτοιου τύπου αυτοσχέδιοι αγώνες έχουν σχεδόν εκλείψει και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού. Για όσους δεν ξέρουν για τι μιλάμε, είναι κόντρες που γίνονται μεσούσης της κανονικής κυκλοφορίας με στόχο την ταχύτερη κάλυψη μιας μέσης ή μεγάλης απόστασης, με συμμετέχοντες οδηγούς που κοντράρονταν συνήθως με ακριβά, σπορ μοντέλα. Ένα τέτοιον «αγώνα» σταμάτησε η γαλλική Χωροφυλακή, στον αυτοκινητόδρομο Α12 μεταξύ Bordeaux και Toulouse.

Τέτοιου είδους κόντρα είναι παράδοξο που εξελίχτηκε σε μια χώρα όπως η Γαλλία, όπου η αστυνόμευση στο δρόμο είναι έντονη, ειδικά στις εθνικές οδούς, με τη Gendarmerie να μην αστειεύεται. Το Cannonball στην νοτιοδυτική Γαλλία, που περιελάμβανε αρκετές Ferrari και μια Ford Mustang, καταγγέλθηκε στη Χωροφυλακή από άλλους οδηγούς. Και χωροφύλακες μοτοσικλετιστές από την Agen επενέβησαν γρήγορα, ακινητοποιώντας τα αυτοκίνητα στο ύψος της Marmande, στο διαμέρισμα Lot-et-Garonne.

Cannonball France

Ο José Barbin, διοικητής τη μοίρας οδικής ασφάλειας του διαμερίσματος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έξι αυτοκίνητα ελέγχθηκαν για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένων τριών στα 189, 192 και 202 km/h. Οι οδηγοί, άνδρες όλοι τους ηλικίας από 40 έως 50 ετών, ήταν κάτοικοι της περιοχής του Bordeaux. Εκτός από το πρόστιμο για όλους, οι τρεις παραπάνω οδηγοί ελέγχονται και ποινικά. Τελικά, ένα μόνο από τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube