Η Aston Martin εξασφάλισε $ 150 εκατ. από ομολογιακό δάνειο

Η Aston Martin εξασφάλισε $ 150 εκατ. από ομολογιακό δάνειο

Στόχος τη ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Η Aston Martin δήλωσε ότι είχε συγκεντρώσει $ 150 εκατ. από ένα ομολογιακό δάνειο και έχει ως στόχο να συγκεντρώσει άλλα $ 100 εκατ. αν επιτευχθούν οι στόχοι παραγγελιών, με σκοπό να αποκτήσει μια ενισχυμένη ρευστότητα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο Mark Wilson,  δήλωσε ότι οι οικονομικές προκλήσεις και η αβεβαιότητα θα εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για την Aston Martin.  

«Αυτό που ανακοινώσαμε σήμερα είναι πρώτον μια οικονομικά αποδοτική διάρθρωση που ενισχύει άμεσα τη ρευστότητα μας βραχυπρόθεσμα και δεύτερον την επιλογή μας να αντλήσουμε περαιτέρω χρηματοδότηση», ανέφερε.

Η Aston Martin σημείωσε απώλειες στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, καθώς οι πωλήσεις της υποχώρησαν κάτω από τις αρχικές προσδοκίες της.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες διαπραγματεύονταν στο Λονδίνο το φθινόπωρο του 2018 σε τιμή 19 στερλινών, έκλεισαν στις 5,75 στερλίνες την Τρίτη.

Η Aston Martin δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την υποδοχή που έχει επιφυλάξει το κοινό στο πρώτο της SUV, το DBX, στο οποίο ελπίζει για να ανεβάσει τις πωλήσεις της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube