Η Apple απέλυσε 200 άτομα από το τμήμα αυτόνομης οδήγησης

Η Apple απέλυσε 200 άτομα από το τμήμα αυτόνομης οδήγησης

Το Project Titan φαίνεται να αλλάζει στόχευση και να επικεντρώνεται σε εξέλιξη λογισμικού

H Apple απέλυσε περισσότερα από 200 άτομα που εργάζονταν στο Project Titan, το τμήμα που είχε ως αντικείμενο την εξέλιξη αυτόνομων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν εσωτερικά της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: "Στην Apple έχουμε μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τις σχετικές τεχνολογίες. Καθώς η ομάδα επικεντρώνεται σε σημεία κλειδιά για το 2019, ορισμένα γκρουπ μετακινούνται σε άλλα project εσωτερικά της εταιρείας, όπου θα υποστηρίξουν τον τομέα του machine learning και άλλες πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στον χώρο των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης όπου η Apple έχει μοναδικές δυνατότητες να συμβάλει, και θεωρούμε πως αυτό είναι το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα machine learning που έχει υπάρξει."

Apple Project Titan

Στο Project Titan που από τη δημιουργία του καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, απασχολούνται περί τα 2700 άτομα ενώ επικεφαλής είναι ο πρώην μηχανικός της Tesla, Doug Field. Στους δρόμους της California κυκλοφορούν εδώ και καιρό αρκετά πρωτότυπα της Apple βασισμένα σε Lexus RX450h με πληθώρα από κάμερες και αισθητήρες.

Σύμφωνα με το CNBC, ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται να αλλάζει την στόχευση του project προς την εξέλιξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης αντί για την ιδιαίτερα απαιτητική από πλευράς κεφαλαίων εξέλιξη ενός νέου οχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube