Η ανοδική πορεία της Tesla, έλαβε τέλος

Η ανοδική πορεία της Tesla, έλαβε τέλος

Η Tesla είδε τις πωλήσεις της να σημειώνουν πτώση 18%, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 27 κερδοφόρων μηνών.

Tesla

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι της αμερικανικής φίρμας. Η Τesla παρέδωσε 254.695 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, σπάζοντας ένα σερί 9 συνεχόμενων κερδοφόρων τριμήνων.

Το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Σαγκάη λόγω Covid έπληξε την παραγωγή. Θυμίζουμε ότι το 40% των πωλήσεων της Tesla προέρχονται από την Κίνα και το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Οι απώλειες από το προσωρινό... λουκέτο της μονάδας εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, υπολογίζεται ότι στέρησε από την Tesla κοντά στα 80.000 νέα μοντέλα. 

Tesla

Από τα 254.695 αυτοκίνητα που παρέδωσε η Tesla κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2022, τα 16.162 ήταν Model S και Model X και τα 238.533 Model 3 και Model Y.

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι αντιμετώπισε αλυσιδωτές προκλήσεις που ήταν εκτός του δικού της ελέγχου. Και πως η κατάσταση έχει αρχίσει ήδη να «γυρνάει», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου δέχτηκε τις περισσότερες παραγγελίες από οποιοδήποτε άλλο μήνα στην ιστορία της, χωρίς βέβαια να γίνει πιο συγκεκριμένη ως προς τους αριθμούς...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube