Η ανασκόπηση των σπορ κατασκευαστών για το 2022 [video]

Η ανασκόπηση των σπορ κατασκευαστών για το 2022 [video]

Το 2022 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς ως μία καλή χρονιά, στον τομέα των σπορ αυτοκινήτων. Πολλοί κατασκευαστές φρόντισαν να κάνουν μία ανασκόπηση -μέσω video- και εμείς τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

Από τη Ferrari και την Porsche μέχρι τους Βρετανούς, τις McLaren και Aston Martin, ουκ ολίγοι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων φρόντισαν με την εκπνοή του χρόνου να ανεβάσουν στα επίσημα κανάλια τους στο YouTube από ένα μικρό video, μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε.

Κάποιοι επέλεξαν να τονίσουν περισσότερο το αγωνιστικό στοιχείο ενώ άλλοι τα μοντέλα παραγωγής τους. Όπως όμως και να έχει, το 2022 ήταν μία καλή χρονιά για αυτούς. 

Ρίχνοντας μία ματιά σε όλα αυτά, νομοτελειακά ο νους μας πάει στο 2023. Τι περισσότερο θα δούμε φέτος; Φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία μικρές petrolhead βολίδες όπως η νέα BMW M2, από την άλλη όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί και η ηλεκτροκίνηση.

Ενημερωτικά, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Carlos Sainz έχει ήδη κερδίσει την πρώτη ειδική του Dakar με την ομάδα της Audi, που κατεβαίνει για πρώτη φορά με αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο! 

Πίσω στην ανασκόπηση του 2022 (και μέχρι να ανεβάσει η Lamborghini το δικό της video) σκεφτήκαμε πως είναι πρέπον να πούμε μία κουβέντα και για τους Ιταλικούς V12, που θα σταματήσουν να παράγονται ως αμιγώς ICE σύνολα. Δωδεκακύλινδρα θα έχουμε και στο μέλλον, συνοδευόμενα όμως από μία υβριδική υποβοήθηση –προφανώς για λόγους μείωσης των ρύπων. 

Αρκετά όμως με τα λόγια. Ακολουθεί μία μικρή γεύση της χρονιάς που πέρασε με εικόνες και κίνηση, από αυτούς που οδήγησαν τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube