Η Amazon επενδύει στα αυτόνομα οχήματα μέσω της Aurora

Η Amazon επενδύει στα αυτόνομα οχήματα μέσω της Aurora

Συμμετοχή του αμερικανικού κολοσσού σε επένδυση $530 εκατομμυρίων δολαρίων

Μετά από τις Apple και Google, τώρα και η Amazon μπαίνει στον χώρο της αυτόνομης οδήγησης μέσω της συμμετοχής της σε επένδυση ύψους $530 εκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική Aurora, μέρος των οποίων προέρχονται από την Sequoia.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορεί να εκμεταλλευθεί τα αποτελέσματα της έρευνας για την αυτόνομη μεταφορά των εμπορευμάτων, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης και το αντίστοιχο κόστος.

H Aurora ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από τον Chris Urmson (πρώην στέλεχος της Google), τον Sterling Anderson (πρώην υπεύθυνο του Tesla Autopilot) και τον Drew Bagnell (συνιδρυτή της Uber autonomy), ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, η τελευταία επένδυση θα επιταχύνει την εξέλιξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Aurora Driver.

Εκτός από την Amazon, στην επένδυση συμμετέχουν οι Sequoia, Lightspeed Venture Partners, Geodesic, Shell Ventures, Reinvent Capital, Greylock and Index Ventures και άλλοι λογαριασμοί που ελέγχονται από τους T. Rowe Price Associates. Ανάμεσα στις εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το λογισμικό της Aurora μέχρι το 2021 είναι η Hyundai και η Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube