Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο σπορ μοντέλο, επιπέδου Τ33 Stradale!

Η Alfa Romeo ετοιμάζει νέο σπορ μοντέλο, επιπέδου Τ33 Stradale!

Ευχάριστα νέα για τους Alfisti και τους απανταχού petrolheads, καθώς η Alfa Romeo φαίνεται πως θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι πρόκειται για μία φίρμα σπορ αυτοκινήτων.

Όπως φαίνεται, η επιλογή του Jean-Philippe Imparato στο τιμόνι της φίρμας και η συγχώνευση των Ιταλών υπό την ομπρέλα της Stellantis θα καταφέρει να βάλει την Alfa Romeo σε μία σειρά, μετά από χρόνια κλυδωνισμών. Το αρχικό πλάνο, όπως το γνωρίζαμε, ήταν η Μιλανέζικη φίρμα να βελτιώσει αρχικά τις πωλήσεις της -με μία σειρά από νέα, εμπορικά μοντέλα- και κατόπιν να εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής πιο niche αυτοκινήτων, που βοηθούν μεν στην εικόνα αλλά δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα κέρδη. Σε μία συνέντευξη όμως που έδωσε πρόσφατα στο βρετανικό Autocar ο CEO της εταιρίας, Jean-Philippe Imparato, άλλαξε άρδην τα όσα ξέραμε. 

Για την παραγωγή κάποιου πραγματικά σπορ μοντέλου θα έπρεπε να περιμένουμε προς τα τέλη της δεκαετίας, οπότε και θα βλέπαμε κάτι αμιγώς ηλεκτρικό, μιας που η Alfa Romeo έχει πάρει την απόφαση από το 2025 και μετά να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Imparato όμως υποστήριξε πως αυτό το μοντέλο μπορεί να παρουσιαστεί πολύ νωρίτερα, με σύστημα κίνησης που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και μοτέρ εσωτερικής καύσης.

«Προς το παρόν, έχω δύο σενάρια: Ένα αμιγώς ICE ή ένα αμιγώς EV», ανέφερε σχετικά. «Θα είναι πολύ συναρπαστικό, πολύ επιλεκτικό και πολύ ακριβό». Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν κάτι τέτοιο θα είναι αντίστοιχο, ας πούμε, μίας Τ33 Stradale, αυτός απάντησε πως ναι, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερες πληροφορίες!

t33

Ενημερωτικά, η Τ33 Stradale αποτέλεσε ένα από τα λαμπρότερα κεφάλαια στην πολύχρονη ιστορία της φίρμας. Με μόλις 18 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται από το 1967 έως το 1969, κατείχε τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής της εποχής του, ενώ τιμολογιακά ήταν ακριβότερο από τη Lamborghini Miura. Παράλληλα, θεωρείται και ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ, με ανεπανάληπτες καμπύλες και κυρτές γυάλινες επιφάνειες. 

Τώρα για το πότε το περιμένουμε, απάντηση δεν υπάρχει. Γνωρίζουμε όμως πως μια πρώτη γεύση -ίσως σε επίπεδο πρωτοτύπου- θα πάρουμε εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023. Όπως φαίνεται, υπάρχει πλέον ελπίδα η Alfa Romeo να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της στο αυτοκινητικό στερέωμα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube