Αν η Alfa Romeo αποφάσιζε να φτιάξει… φορτηγά!

Αν η Alfa Romeo αποφάσιζε να φτιάξει… φορτηγά!

Ένα φανταστικό σχέδιο από τον κορεάτη Taekang Lee.

Τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo διαχρονικά θεωρούνται από σχεδιαστικής άποψης κορυφαία.

Κάποια χρόνια πριν, είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στην ιδέα η Alfa να φτιάξει ένα SUV. Οι επικριτές της ιδέας αυτής έλεγαν ότι ένα τέτοιο «ογκώδες» όχημα θα κινούνταν πολύ μακριά από τη φιλοσοφία του Cuore Sportivo και δεν θα είχε καμία σχέση με το DNA της μάρκας. Ωστόσο η έλευση της Stelvio τους διέψευσε και το SUV της Alfa μια χαρά πάντρεψε τις νέες τάσεις της εποχής με τις διαχρονικές αξίες της μάρκας.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η Alfa μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, όμως ο Taekang Lee πήρε το θάρρος να απεικονίσει στον υπολογιστή πώς θα ήταν ένας τράκτορας με την υπογραφή της Alfa Romeo.

Εντελώς φανταστικό το σενάριο, όμως ο αποτέλεσμα είναι ένα πανέμορφο φορτηγό που ενσωματώνει όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία της Alfa με τη χαρακτηριστική μάσκα και βέβαια το ακόμη πιο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Η προσέγγιση του Κορεάτη σχεδιαστή, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να τιτλοφορείται με το μότο «έτσι πρέπει να είναι το ομορφότερο φορτηγό στον κόσμο».

Στα σχετικά ρεπορτάζ που συνοδεύουν τα σχέδια του Taekang Lee, τονίζεται πάντως, ότι στη δεκαετία του 1930 η Alfa Romeo ήταν ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαφρών φορτηγών, λεωφορείων και τρόλεϊ.

troll

Ειδικά τα τελευταία κυκλοφορούσαν για χρόνια και στους ελληνικούς δρόμους, όπως θα θυμούνται και οι παλαιότεροι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube