Η Abarth προτείνει Track day αντί για γυμναστήριο!

Η Abarth προτείνει Track day αντί για γυμναστήριο!

Τα οφέλη στη σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου που οδηγεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, είναι διπλάσια από τη γυμναστική...

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η Abarth και το Βρετανικό πανεπιστήμιο του Loughborough, λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που προσαρμόστηκαν στην ομάδα, τόσο κατά την οδήγηση σε πίστα όσο και κατά το workout σε γυμναστήριο.

Αφορμή για το παραπάνω πείραμα αποτέλεσε η αναμφισβήτητη επίδραση που έχει η γυμναστική σε ένα άτομο που αθλείται, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Ο υπεύθυνος του πειράματος λοιπόν Dr. Dale Eslinger του πανεπιστημίου του Loughborough ήθελε να εξακριβώσει κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση ενός ατόμου, η οδήγηση σε πίστα.

abarth workout

Μαζί με την Abarth, η ομάδα εξέτασε τις εκφράσεις του προσώπου και τον καρδιακό παλμό των συμμετεχόντων, ενώ μέσω μιας φόρμας αυτοαξιολόγησης είχε τη δυνατότητα να συγκρίνει τα στοιχεία που προέκυψαν τόσο μετά από μια εμπειρία οδήγησης σε πίστα όσο και μετά από μια συνεδρία στο γυμναστήριο.

Από τα παραπάνω το πείραμα κατέληξε πως αν και τα συναισθηματικά οφέλη ήταν αντίστοιχα και για τις δύο περιπτώσεις, η συγκίνηση που προσφέρει η αγωνιστική οδήγηση κορυφώνει τη θετική διάθεση του ατόμου. Κατά μέσο όρο, η μελέτη διαπίστωσε πως οι συμμετέχοντες ήταν κατά 59% πιο ευτυχισμένοι μετά από την οδήγηση σε πίστα από ό,τι ήταν μετά από άσκηση στο γυμναστήριο.

abarth workout

Συγκεκριμένα, ανά τύπο άσκησης και πάντα σε σύγκριση με την οδήγηση σε πίστα, η διάθεση  των συμμετεχόντων ήταν κατά 4% αυξημένη σε σχέση με προπόνηση με βάρη, 20% αυξημένη σε σχέση με session με βάρη και αερόβια άσκηση και κατά 116% αυξημένη σε σχέση με αποκλειστικά αερόβια άσκηση.

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από αυτό το πείραμα, είναι το γεγονός πως θετική επίδραση στην κατάσταση του ατόμου έχει και η συνοδήγηση σε πίστα δίπλα σε έναν επαγγελματία οδηγό.  Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δεξί κάθισμα των μοντέλων της Abarth, ήταν κατά 77% πιο χαρούμενοι σε σχέση με την αερόβια άσκηση που πραγματοποίησαν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube