Hyundai: Τα αυτοκίνητά μας θα είναι σέξι όσο και οι Alfa Romeo

Hyundai: Τα αυτοκίνητά μας θα είναι σέξι όσο και οι Alfa Romeo

Αυτή η μεγαλεπήβολη δήλωση κάνει σαφή τη διάθεση για τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας.

«Θέλω να προσθέσουμε συναίσθημα στα προϊόντα μας, με σχέδια τόσο σέξι όσο και των Alfa Romeo».

Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Sangyup Lee, αντιπρόεδρος της Hyundai σε επίπεδο σχεδίασης μοντέλων, σε συνέντευξη που έδωσε στο Automotive News. Ο σκοπός του, ήταν προφανώς να εκφράσει σαφώς τη διάθεσή του για τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας.

Με λίγα λόγια, δήλωσε πως το συναίσθημα και η ελεύθερη έκφραση θα αποκτήσουν πολύ σημαντικό ρόλο από εδώ και πέρα. Μάλιστα στόχος του είναι να καταργήσει τη λογική της «οικογενειακής ταυτότητας» που λίγο-πολύ όλοι οι μαζικοί κατασκευαστές ακολουθούν.

Αυτό σημαίνει πως κάθε μοντέλο της εταιρείας θα έχει εντελώς ξεχωριστή εικόνα και το δικό του χαρακτήρα, ανάλογα με το τι εκφράζει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Hyundai i30 1.0 T-GDi

Το μόνο στοιχείο που θα εκφράζει την ομοιότητα σε όλα τα μοντέλα θα είναι η γρίλια στη μάσκα, η οποία και πάλι θα έχει διαφορετικές εκφράσεις. Για να περιγράψει καθαρά το όραμά του, ο Lee παρομοίωσε τα μελλοντικά Hyundai με πιόνια σκάκι, τα οποία έχουν σημαντικές ομοιότητες και διαφορές, λειτουργώντας πάνω απ’ όλα σαν ομάδα με ένα συγκριμένο σκοπό.

Το πρώτο πρωτότυπο που σχεδιάστηκε κάτω από αυτή τη λογική ήταν το κουπέ Le Fil Rouge (HDC-1) που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη σχεδιαστική γλώσσα «Sensuous Sportiness».

Ο Lee ανέφερε χωρίς συμπλέγματα ότι πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο πλάνο αποτέλεσαν τα μοντέλα της Alfa Romeo και της Maserati. Αυτό ακριβώς το σέξι στοιχείο, είπε, είναι που λείπει από τη σχεδίαση των μαζικών κατασκευαστών και η Hyundai έχει σκοπό να βγει από αυτή την πεπατημένη.

«Και να καθιερωθεί ως μια εταιρεία που θα ξεχωρίζει και για τη σχεδίαση των μοντέλων της».

[Πηγή: Motor1, Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube