Hyundai: Συνεχίζουμε κανονικά την εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Hyundai: Συνεχίζουμε κανονικά την εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Ο κορεατικός κολοσός τοποθετήθηκε επίσημα, τονίζοντας πως ναι μεν το μέλλον... είναι στην πρίζα ωστόσο οι θερμικοί κινητήρες έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν πριν καταργηθούν.

Η είδηση είχε σκάσει σαν βόμβα προ ημερών όταν δυο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νότιας Κορέας, οι Business Korea & The Korea Economic Daily, δημοσίευσαν άρθρα, στα οποία αναφέρονταν στην απόφαση του ομίλου Hyundai για παύση της εξέλιξης θερμικών κινητήρων και τη σταδιακή κατάργηση τους.

Hyundai και Kia, τήρησαν σιγήν ιχθύος ρίχνοντας έτσι περισσότερο λάδι στη φωτιά. Ωστόσο σήμερα με επίσημη ανακοίνωση τους έδωσαν τη δική τους απάντηση στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο υπεύθυνος λοιπόν της Hyundai Motor στις ΗΠΑ, Michael Stewart, ανέφερε τα εξής:

«Το Hyundai Motor Group είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα δημοσιεύματα που αναπαρήχθησαν στον παγκόσμιο Τύπο αναφορικά με την παύση της εξέλιξης των κινητήρων θερμικής καύσης και την κατάργηση τους, δεν ευσταθούν. Ο όμιλος θα συνεχίσει να εξελίσσει και να παράγει θερμικούς κινητήρες ακόμα πιο αποδοτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον, αναπτύσσοντας συγχρόνως και το ηλεκτρικό του όραμα».

hyundai

Το μεγάλο πρόβλημα των κατασκευαστών σε ότι αφορά τους κινητήρες θερμικής καύσης και άπαντες τους εγκαταλείπουν σιγά σιγά, δεν είναι τόσο η στροφή στην ηλεκτροκίνηση όσο η νόρμα καυσαερίων Euro 7. 

Όταν σε λίγο καιρό οι ευρωπαϊκές αρχές θεσπίσουν με νόμο τη νέα αυτή νόρμα, το κόστος εξέλιξης ενός θερμικού κινητήρα προκειμένου να πληροί αυτές τις προδιαγραφές θα είναι ασύμφορο, τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους καταναλωτές, καθώς στους τελευταίους θα «περάσει» αναπόφευκτα η αύξηση στην τιμή κτήσης ενός μοντέλου με θερμικό κινητήρα.

Ο όμιλος Hyundai βέβαια έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διατηρήσει στη ζωή τους θερμικούς κινητήρες δίχως να επιβαρύνει τόσο πολύ τους καταναλωτές. Μένει βέβαια να δούμε στο εγγύς μέλλον εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και στην πράξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube