Hyundai - Apple: Η βόμβα της συνεργασίας ήταν τελικά... «κρότου λάμψης»!

Hyundai - Apple: Η βόμβα της συνεργασίας ήταν τελικά... «κρότου λάμψης»!

Ο όμιλος Hyundai και ο τεχνολογικός γίγαντας Apple, τα «έσπασαν» και δε θα προχωρήσουν στην από κοινού εξέλιξη του Apple iCar!

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία μεταξύ της Hyundai και της Apple, το «big deal» που θα άλλαζε το χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, δε θα πάρει τελικά σάρκα και οστά.

Σε ενημέρωση της προς τους μετόχους του ομίλου, η Hyundai διευκρίνισε τι παρότι λαμβάνει συνεχώς αιτήματα για συνεργασίες στην από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, όλα ανεξαιρέτως, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου project.

apple

Η είδηση αυτή, έρχεται φυσικά σε αντίθεση με όλα όσα «ακούγονταν» και γράφονταν  το τελευταίο διάστημα και που έφερναν τις δυο εταιρείες ένα βήμα πριν το γάμο! Μάλιστα και τα διεθνή χρηματιστήρια επιβεβαίωναν κατά κάποιο τρόπο την επικείμενη συμφωνία, αυξάνοντας κατά 20% το τελευταίο δίμηνο την μετοχή του ομίλου Hyundai.

Σήμερα όμως, έπειτα από τη συγκεκριμένη «διαρροή», οι μετοχές της Hyundai «έχασαν» ένα 6,2% της αξίας τους ή περίπου 3 δισ. δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της Kia (οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα είχε πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν τη συνεργασία), «χτυπήθηκε» πιο δυνατά, εμφανίζοντας απώλειες της τάξεως του 15%, που μεταφράζεται σε αξία κοντά στα 5,5 δισ. δολάρια.

Με τον όμιλο Hyundai όπως όλα δείχνουν εκτός παιχνιδιού, η Apple, καλείται να βρει νέο συμπαίκτη από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την παραγωγή του πρώτου αυτόνομου ηλεκτρικού μοντέλου της. Εκτός, κι αν ο αμερικανικός κολοσσός, τον έχει βρει ήδη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube