Hyundai: 5ετές πρόγραμμα $40 δισ. σε νέα μοντέλα και τεχνολογία

Hyundai: 5ετές πρόγραμμα $40 δισ. σε νέα μοντέλα και τεχνολογία

Η Hyundai περιλαμβάνεται στις εταιρείες που θα προχωρήσουν σε τεράστιες επενδύσεις στα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσουν το μετασχηματισμό και το νέο ανταγωνισμό της βιομηχανίας.

Ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής σχεδιάζει να επενδύσει τα επόμενα πέντε χρόνια 45,3 τρισ. γουόν ($40 δισ. δολάρια) στην εξέλιξη νέων μοντέλων και τεχνολογιών για ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα οχήματα και υπηρεσίες κινητικότητας. Η μέση ετήσια δαπάνη θα είναι 58% υψηλότερη από αυτή των τελευταίων πέντε ετών, δήλωσε η εταιρεία χθες Τετάρτη σε δελτίο Τύπου της.

Ύστερα από μια δεκαετία εκρηκτικής ανάπτυξης, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αλλά και οι ανταγωνιστές της, αντιμετωπίζουν ύφεση στη ζήτηση στις τρεις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου: Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Η πρόκληση αυτή επιδεινώνεται από τις τεχνολογικές αλλαγές, όπως η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών του ride-hailing που μειώνουν την ανάγκη για ιδιόκτητο IX.

Η Hyundai δήλωσε ότι θέλει να ηγηθεί «της αλλαγής του μοτίβου που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία». Η κορεατική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα επιτύχει λειτουργικό περιθώριο κέρδους 7% μέχρι το 2022. Η κερδοφορία της Hyundai ήταν μικρότερη από αυτή σε κάθε ένα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube