Huawei: Επενδύει 1 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων

Huawei: Επενδύει 1 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων

Ο τεχνολογικός γίγαντας Huawei αποκάλυψε σήμερα ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Ο όμιλος Huawei ετοιμάζει την εισβολή του στο χώρο του αυτοκινήτου. Ο τεχνολογικός γίγαντας θα συνεργαστεί με ποικίλες κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως την BAIC GROUP, την Chongqing Changan Automobile Co. και την Guangzhou Autogobile Group Co., με τις οποίες  θα αναπτύξει από κοινού ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. Αυτά τα οχήματα θα διατίθενται με το σήμα της Huawei και θα βάλλουν ευθέως έναντι του έταιρου τεχνολογικού γίγαντα Xiaomi, ο οποίος πρόσφατα δεσμεύτηκε να επενδύσει 10 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi: Επένδυση $10 δισ. για την εξέλιξη ηλεκτρικού αυτοκινήτου

«Είναι μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις του ομίλου τα τελευταία χρόνια και ποντάρουμε πολλα σε αυτήν» δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei, Eric Xu, για να σημειώσει επίσης «θα επενδύσουμε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων εξαρτημάτων για αυτοκίνητα αυτού του είδους, ήδη, από τη φετινή χρονιά. Η Κίνα ταξινομεί ετησίως κοντά στα 30 εκ. αυτοκίνητα, με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική. Ακόμη και στην εγχώρια αγορά να αναπτυχθούμε μας αρκεί σε πρώτη φάση. Και 10.000 yuan να κερδίζουμε από κάθε αυτοκίνητο, είναι μια τεράστια οικονομική επιτυχία».

Huawei  

Όπως σημειώνεται στο Yahoo Finance, ο όμιλος Huawei μετά το δύσκολο 2020 και την κόντρα που είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, αναπτύσσεται με σπασμένα φρένα, με τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του ομίλου, Ren Zhengfei, να ανοίγει τα πλοκάμια του σε νέους τομείς δράσης, όπως τη γεωργία, την υγεία και το αυτοκίνητο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Huawei το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσουν μπορεί χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση να καλύψει άνετα 1.000 km, που σημαίνει πως είναι ανώτερο από το αντίστοιχο της Tesla...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube