Honda: To χλοοκοπτικό με την ταχύτερη επιτάχυνση στον κόσμο [video]

Honda: To χλοοκοπτικό με την ταχύτερη επιτάχυνση στον κόσμο [video]

Ολοκληρώνει το σπριντ 0-160 km/h σε 6,285" ενώ μπορεί να κόψει και το γρασίδι.

Η τελευταία έκδοση του Honda Mean Mower V2 ξεκίνησε τα ρεκόρ αφού σύμφωνα με την επιτροπή του Guinness World Records είναι το χλοοκοπτικό με τη γρηγορότερη επιτάχυνση για τα 0-100mph (0-161 km/h) σε μόλις 6,285"! 

Το βελτιωμένο Honda Mean Mower V2 που κατασκευάστηκε φέτος, φορά κινητήρα 999 cc με απόδοση 200 PS στις 13.000 rpm ο οποίος προέρχεται από το Honda CBR1000R Fireblade SP, όπως και αρκετά άλλα εξαρτήματα. Παρά τις εκτενέστατες επεμβάσεις σε πλαίσιο και μηχανικά μέρη, το Mean Mower διατηρεί τη δυνατότητα να κόβει γκαζόν. 

Οδηγός του οχήματος για το ρεκόρ ήταν η Jess Hawkins με εμπειρία σε αγώνες καρτ και αυτοκινήτων. Η διαδικασία περιλάμβανε δύο επιταχύνσεις σε αντίθετη φορά στην πίστα Dekra Lausitzring (Γερμανία), με την επιτροπή να καταγράφει τη μέση τιμή για το επίσημο ρεκόρ. Ενδεικτικό είναι ότι και στα δύο σπριντ, η επιτάχυνση 0-97km/h ολοκληρώθηκε σε 3,45" και 3,08" αντίστοιχα!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η ομάδα δοκίμασε και την τελική ταχύτητα του Honda Mean Mower V2 η οποία έφτασε τα 150,99 mph (243 km/h)! Δε γνωρίζουμε γιατί η συγκεκριμένη επίδοση δεν κατοχυρώθηκε και επίσημα ως ρεκόρ ταχύτητας χλοοκοπτικού, καθώς ξεπερνά κατά πολύ τα 215,6 km/h που πέτυχε ένα τροποποιημένο Viking/STIHL με κινητήρα LS7 της Corvette, αλλά και τα 187,6 km/h της προηγούμενης έκδοσης του Mean Mower.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube