Honda: 100% ηλεκτρική γκάμα έως το 2040!

Honda: 100% ηλεκτρική γκάμα έως το 2040!

Ο νέος CEO της Honda, Toshihiro Mibe, ανακοίνωσε πως η ιαπωνική φίρμα θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα έως το 2040.

Μιλώντας στο πρώτο του συνέδριο ως νέος CEO της Honda, ο Toshihiro Mibe, έδωσε το στίγμα για τη νέα εποχή της ιαπωνικής φίρμας. Η Honda λοιπόν, εγκαταλείπει την εξέλιξη θερμικών κινητήρων και εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογιών για EV’s και FCV’s οχήματα. Μάλιστα, στόχος της εταιρείας είναι έως το 2030, το 40% των πωλήσεων της να είναι αυτοκίνητα «καθαρής» τεχνολογίας, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 80% έως το 2035 για τις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Honda έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την επίσημη τοποθέτηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Yoshihide Suga, που έκανε λόγο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα κατά 46% έως το 2030.

honda

«Σίγουρα, είναι μια φιλόδοξη πρόβλεψη αλλά θεωρώ ότι είναι εφικτή» δήλωσε ο Toshihiro Mibe για να συμπληρώσει: «Ως Honda θα υποστηρίξουμε το πλάνο του Yoshihide Suga με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Mibe τόνισε ότι η ιαπωνική φίρμα θα επενδύσει μέσα στην επόμενη 6ετία περισσότερα από 46 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης όσο και των αυτόνομων συστημάτων, ενώ έκανε επίσης γνωστό ότι αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, θα διατίθενται υβριδικά μοντέλα και μετά το 2040.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube