Herbert Diess: Έχουμε αφήσει πίσω μας το dieselgate

Herbert Diess: Έχουμε αφήσει πίσω μας το dieselgate

O CEO του VW Group  λέει ότι μέχρι σήμερα το σκάνδαλο έχει κοστίσει στην εταιρεία πάνω από30 δις δολάρια.

Ο Herbert Diess, CEO του VW Group δήλωσε ότι η εταιρεία έχει μπει σε νέους δρόμους αφήνοντας πίσω της μετά από τρία χρόνια το dieselgate.
Ωστόσο, όπως είπε, παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα κάποια ακόμη νομικά ζητήματα στη Γερμανία αλλά και παγκοσμίως, τα οποία θα πάρουν κάποια χρόνια για να λυθούν.
Μέχρι σήμερα, είπε ο Diess, έχουμε πληρώσει πάνω από 30 δις δολάρια, τόσο σε πρόστιμα όσο και για να αναβαθμίσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό από τα αυτοκίνητά μας που είχαν το παράτυπο λογισμικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η VW είτε αγόρασε πίσω, είτε ανακάλεσε και επισκεύασε το 90% των παραπάνω οχημάτων. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως λέει ο Diess, ήταν στις ΗΠΑ όπου σαφώς οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων ήταν πιο αυστηροί και η VW αναγκάστηκε να πληρώσει πολλά.
Για να ισοσκελίσει όλα τα παραπάνω και κυρίως για να φτιάξει την εικόνα της, η VW αναγκάστηκε να επενδύσει και στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της ήταν μια στρατηγική κίνηση που την βοήθησε να αφήσει πίσω το «ένοχο» παρελθόν της.

Τέλος, αναφερόμενος σε όλο τον θόρυβο που γίνεται τελευταία για το ντίζελ και το μέλλον του, ο Herbert Diess δήλωσε ότι σε πάρα πολλές χώρες που δεν υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η πετρελαιοκίνηση θα εξακολουθήσει να είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλουμε χαμηλές εκπομπές CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube