Hennessey Venom GT: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο [video]

Hennessey Venom GT: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο [video]

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που εκθρόνισε την Bugatti Veyron από το θρόνο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Είναι πλέον επίσημο. H Hennessey Venom GT έπιασε ανώτατη ταχύτητα 265,7 μίλια την ώρα, δηλαδή 427,5 km/h, εκκινώντας από στάση και επιταχύνοντας για απόσταση 3,2 km. H επιχείρηση για την κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στη ναυτική αεροπορική βάση του Λίμουρ στην Καλιφόρνια. Η Hennessey χρησιμοποίησε δύο VBox 3i για τη μέτρηση και την καταγραφή του ρεκόρ, ενώ επιπλέον παρόντα ήταν και στελέχη της Racelogic για να πιστοποιήσουν τα νούμερα.

Η Hennessey Venom GT κινείται από έναν 7λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V8 με 1.261 PS και 117,7 kgm ροπή. Τη θηριώδη δύναμη του μοτέρ διαχειρίζεται ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο της Ricardo. Το αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.200 kg, σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να πιάσει μάξιμουμ ταχύτητα 437 km/h, ενώ από το περασμένο Ιανουάριο κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για την επιτάχυνση 0-300 km/h με χρόνο 13,6”.

Πλέον, η Hennessey δηλώνει ότι ύστερα από αυτή την επίδοση, η Venom GT είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς η Bugatti Veyron έχει εργοστασιακό περιοριστή ταχύτητας στα 415 km/h. Τώρα αν αναρωτιέστε τι σόι «αυτοκίνητο παραγωγής» είναι η Venom GT, την ίδια απορία έχουμε κι εμείς. Για την ιστορία, η Hennessey χρησιμοποίησε το έβδομο αυτοκίνητο που κατασκεύασε γι’ αυτό το τεστ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube