«Χάθηκαν» 3.500 αυτοκίνητα SEAT λόγω των διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη

«Χάθηκαν» 3.500 αυτοκίνητα SEAT λόγω των διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη

Το Martorell  σταμάτησε την παραγωγή για μια και πλέον ημέρα.

Η SEAT αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Martorell εξαιτίας των διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη που συνοδεύτηκαν από εκτεταμένα επεισόδια με την Αστυνομία. Η αιτία των επεισοδίων ήταν η φυλάκιση ηγετών του αυτονομιστικού κινήματος της Καταλονίας.

Το εργοστάσιο στο Martorell αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή του από το μεσημέρι της Πέμπτης έως την Παρασκευή το βράδυ.  Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia χάθηκαν πέντε βάρδιες, οι οποίες μείωσαν την παραγωγή κατά 3.500 αυτοκίνητα.

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να διακόψει την παραγωγή καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να φτάσουν στο εργοστάσιο στα περίχωρα της πόλης λόγω των διαδηλώσεων, αλλά και από το φόβο να μην φτάσουν στη γραμμή παραγωγής και ανταλλακτικά από τις βιομηχανίες εφοδιασμού.  

Αντίθετα με τη SEAT, το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη συνέχισε κανονικά την παραγωγή του καθώς βρίσκεται σε μια περιοχή που επηρεάστηκε λιγότερο από τις διαδηλώσεις, σημειώνει στο ίδιο ρεπορτάζ η La Vanguardia.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube