H VW θα ανακαλέσει 8,5 εκατ. αυτοκίνητα από την ευρωπαϊκή αγορά

H VW θα ανακαλέσει 8,5 εκατ. αυτοκίνητα από την ευρωπαϊκή αγορά

Ακολουθώντας κατά γράμμα την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής αρχής μεταφορών, η VW ανακοίνωσε πως σύντομα θα προχωρήσει στην ανάκληση όλων των προβληματικών μοντέλων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη δεσμευτική απόφαση, το Volkswagen Group θα προχωρήσει στην ανάκληση 8,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU28). Από αυτά, τα 2,4 εκατομμύρια αφορούν τη γερμανική αγορά.

Έξω από τη ζώνη των 28, σε συνεργασία με την κάθε χώρα, θα διευκρινισθεί αν οι ρύποι του κινητήρα ΕΑ 189 είναι πάνω από τα προβλεπόμενα όρια.

Προς το παρόν, οι Γερμανοί ιδιοκτήτες οχημάτων της Volkswagen, μπορούν να επισκέπτονται το site www.volkswagen.de/info, και με τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου του τους να διαπιστώνουν αν επηρεάζεται από το πρόβλημα. Παρόμοια site θα ετοιμαστούν και για τις υπόλοιπες χώρες, από κάθε εταιρία του ομίλου, δηλαδή από τις Audi, SΕΑΤ και Skoda

Οι εργασίες για την επίλυση του προβλήματος είναι ήδη σε προχωρημένο επίπεδο. Το δίκτυο της εταιρίας θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις σχετικές επιδιορθώσεις από τον Ιανουάριο του 2016, φυσικά χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες. Οι μετατροπές θα περιλαμβάνουν τόσο αλλαγές στην ηλεκτρονική διαχείριση, όσο και στα μηχανικά μέρη.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube