H VW δημιουργεί ειδική μονάδα αυτόνομων οχημάτων

H VW δημιουργεί ειδική μονάδα αυτόνομων οχημάτων

Αρχικός στόχος τα αυτόνομα ΤΑΧΙ και ελαφρά φορτηγά.

Ο όμιλος Volkswagen δημιούργησε μια ανεξάρτητη μονάδα αυτόνομων οχημάτων με επικεφαλής τον Alexander Hitzinger, τον οποίο η εταιρεία προσέλαβε από την Apple. Στόχος της μονάδας αυτής είναι η παραγωγή αυτόνομων ΤΑΧΙ και ελαφρών φορτηγών.

Η Volkswagen Autonomy GmbH θα εδρεύει στο Μόναχο και στο Wolfsburg, με θυγατρικές στο Silicon Valley στις Η.Π.Α. και στην Κίνα.
Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας θέλουμε να αρχίσουμε να διαθέτουμε στην αγορά τα συγκεκριμένα οχήματα και μάλιστα σε μεγάλη κλίμακα, δήλωσε ο Alexander Hitzinger, ο οποίος είχε εργαστεί στο σχέδιο της Apple για δικό της ηλεκτρικό όχημα, το Project Titan.

Η VW μιλά για οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, μια τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα εμπορικά σήματα του Group.

Η Η Volkswagen Autonomy GmbH θα συνεργαστεί με τη μονάδα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της VW, η οποία εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας, και θα εξελίξει και θα κατασκευάσει οχήματα ειδικού σκοπού, όπως robotaxis και robovans.

Η VW πιστεύει ότι τα αυτόνομα οχήματα αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στην εντός αστικού ιστού εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τη μεταφορά ανθρώπων επίσης σε αστικές περιοχές.
Nα θυμίζουμε πως η VW έχει ήδη συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τη Ford για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube