H VW δεν προτίθεται να σταματήσει την παραγωγή του Passat

H VW δεν προτίθεται να σταματήσει την παραγωγή του Passat

Εκπρόσωπος του Wolfsburg διαψεύδει τα δημοσιεύματα που ήθελαν την παραγωγή του μοντέλου να σταματά.

Οι συνεχείς αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την πρόθεση της VW να σταματήσει την παραγωγή του  Passat ανάγκασαν την εταιρεία να προχωρήσει σε διάψευση σε ό,τι αφορά στο μέλλον του μεσαίου μοντέλου της.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Bild την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen ήθελε είτε να σταματήσει τελείως την παραγωγή του Passat είτε θα μεταφέρει την παραγωγή του σε μονάδα χαμηλότερου όγκου για να ρίξει το βάρος στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή τη φημολογία σχέση με το μέλλον του Passat», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας και συμπλήρωσε: «Δημοσιεύματα λένε πως το Passat θα σταματήσει να παράγεται λόγω της μετατροπής του εργοστασίου στο Emden σε κέντρο συναρμολόγησης αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιτρέψτε μου να πω ότι παρά το γεγονός πως το Passat είναι ένα μοντέλο του οποίου οι πωλήσεις επλήγησαν περισσότερο από την άνοδο της κατηγορίας των SUV, εξακολουθεί για την VW να αποτελεί ένα σημαντικό παίκτη στη γκάμα των προϊόντων της».

Και κατέληξε: «Δεν υπάρχει κρίση σε ό,τι αφορά στο Passat.Υπήρξε μια γενικότερη κρίση σε ό,τι είχε να κάνει με την προσαρμογή στο WLTP αλλά αυτό τελείωσε. Από την αρχή της εμφάνισης του μοντέλου έχουμε πουλήσει σχεδόν 30 εκατ. Passat και ετοιμάζουμε μια γιορτή για να παρουσιάσουμε το 30.000.000ό Passat στη Γενεύη το οποίο θα είναι και  plug-in υβριδικό».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube