H Volkswagen «σημαδεύει» το ρεκόρ στο Ring με το ID R [video]

H Volkswagen «σημαδεύει» το ρεκόρ στο Ring με το ID R [video]

Μετά το Pikes Peak η VW θέλει να καταρρίψει το ρεκόρ των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην «Πράσινη Κόλαση»

Η στροφή της VW προς την ηλεκτροκίνηση είναι πλέον δεδομένη και δεν κινείται σε θεωρητικό επίπεδο. Μέχρι το 2021 η εταιρεία θα έχει βγάλει στην αγορά τέσσερα ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό είναι μόνον η αρχή.
Ωστόσο, παράλληλα με τα ηλεκτρικά παραγωγής, η VW θέλει να «χτίσει» και εικόνα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία και ιδού γιατί το καλοκαίρι του 2019 θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ και να γράψει τον ταχύτερο γύρο ανάμεσα σε άλλα ηλεκτρικά που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στο Nürburgring.

«Όπλο» της θα είναι το ID R, το πρωτότυπο με το οποίο η VW κατέχει το ρεκόρ στο Pikes Peak με οδηγό τον Romain Dumas, ο οποίος και πάλι θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του ID R.
O δύο φορές νικητής του Le Mans είχε πετύχει στη φημισμένη ανάβαση χρόνο 7:57.148. Για την περίσταση το ID R θα έχει αρκετές αλλαγές, κυρίως στον τομέα της αεροδυναμικής, αφού οι απαιτήσεις στην ανάβαση του Pikes Peak είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές για έναν γρήγορο γύρο στα 20,8 χιλιόμετρα του Ring.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το απόλυτο ρεκόρ στο Ring κατέχει η Porsche 919 Hybrid Evo με χρόνο 5:19.546, την ώρα που στα αμιγώς ηλεκτροκίνητο το ρεκόρ κατέχει το Nio EP9 με χρόνο 6:45.9. Αυτό το δεύτερο είναι που «κυνηγά» να καταρρίψει η VW με το ID R.

Δείτε το βίντεο από την προσπάθεια του Romain Dumas στο Pikes Peak.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube