H Toyota σταματά το Verso

H Toyota σταματά το Verso

Η μόδα των SUV πρόσθεσε ακόμα ένα μοντέλο στα θύματά της: Το Toyota Verso σταματά να παράγεται, χωρίς να έπεται η συνέχειά του.

Η οικογένεια της Toyota χάνει ακόμη ένα από τα μέλη της. Λίγους μήνες ύστερα το Avensis, η ιαπωνική εταιρεία έρχεται να σταματήσει την εμπορική διάθεση του Verso που δεν εμφανίζεται πλέον σε πολλούς  online διαμορφωτές ευρωπαϊκών αγορών. 

Το μοντέλο ήταν παλιό, δεδομένου ότι ξεκίνησε στις αρχές του 2009 και ανανεώθηκε το φθινόπωρο του 2012. Ανέλαβε δε να καλύψει τη θέση του Corolla Verso, του οποίου η δεύτερη έκδοση είχε καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Επισήμως, η ιαπωνική εταιρεία δεν σχεδιάζει να καλύψει το χάσμα που αφήνει το Verso. Φανταζόμαστε ότι θα μπορούσε να λανσάρει ένα νέο οικογενειακό crossover, το οποίο θα συνέδεε το μοντέρνο C-HR των 4,36 m με το προσεχές RAV-4 που θα φτάνει τα 4,6 m.

Για τους οπαδούς των κόμπακτ MPV, αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι, η προσφορά ολοένα και συρρικνώνεται. Αντέχουν ακόμα σε κάποιες χώρες με παράδοση στη κατηγορία, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, όπου τα Citroën C4 SpaceTourer και Renault Scénic δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη τους, Αλλά υπάρχουν και εταιρείες που έχουν αναλάβει εργολαβικά να κάνουν αντίσταση, όπως η Mercedes-Benz που ετοιμάζει την καινούργια B-Class, και άλλες που προτείνουν SUVειδή MPV ή MPVειδή SUV (διαλέγετε και παίρνετε), όπως η Peugeot με το 5008.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube